Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © rv

IOK organiseert ‘tankslag’ om ongebruikte stookolietanks te laten saneren

HerenthoutVerschillende Kempense gemeentes waaronder Herenthout organiseren in samenwerking met IOK een tankslag. Met de actie willen IOK en de gemeentes eigenaars van woningen met ongebruikte stookolietanks aansporen om die te saneren.

 1. Rube (7) sensibiliseert hardnekkige afvalgooier met plakkaatje in bos: “Wil je volgende keer alstublieft een zakje meenemen en je afval daarin steken?”
  olen/herentals

  Rube (7) sensibili­seert hardnekki­ge afvalgooi­er met plakkaatje in bos: “Wil je volgende keer alstu­blieft een zakje meenemen en je afval daarin steken?”

  De waarheid komt uit een kindermond, wordt weleens gezegd. Dat is zeker bij de 7-jarige Rube uit Noorderwijk (Herentals) het geval. Het jonge kereltje knutselde samen met zijn moeder een plakkaatje in elkaar met daarop een duidelijke boodschap voor een hardnekkige afvalgooier in een bos in Olen. “Wil je alstublieft volgende keer een zakje meenemen tijdens uw wandeling en jouw afval daarin steken?”
 2. Ex-profrenner Johan Bruyneel na 30 jaar herenigd met gloriefiets dankzij fietsverzamelaar uit Heist-op-den-Berg: “Johan wist meteen dat het zijn fiets was”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Ex-profrenner Johan Bruyneel na 30 jaar herenigd met glorie­fiets dankzij fietsverza­me­laar uit Heist-op-den-Berg: “Johan wist meteen dat het zijn fiets was”

  Gewezen profwielrenner Johan Bruyneel (57) is dankzij Heistenaar Stefan Van Ouytsel (44) na 30 jaar opnieuw herenigd met de wielerfiets waarop hij zijn grootste overwinningen behaalde. Drie jaar geleden pikte Stefan de Look-fiets uit 1992 op voor zijn fietsverzameling. Via een ruildeal kwam de tweewieler opnieuw in handen van Bruyneel.
 3. Fanfare hoopt zich met Koperpunk richting VLAMO-award te blazen op Clamotte Rock: “Doel hebben is het belangrijkste, de award winnen de kroon op het werk”
  Herenthout

  Fanfare hoopt zich met Koperpunk richting VLA­MO-a­ward te blazen op Clamotte Rock: “Doel hebben is het belangrijk­ste, de award winnen de kroon op het werk”

  Enkele weken geleden kondigde de organisatie van Clamotte Rock aan dat de Koninklijke Fanfare Sint Pieter dit jaar een set zal verzorgen op de jubileumeditie van hun festival. Geen klassiek fanfareconcert, maar een nagelnieuwe, loeiharde set Koperpunk, samen met punkrocksensatie ‘The Priceduifkes’. Het is met dit concept dat de Herenthoutse fanfare genomineerd werd voor de VLAMO-award.