Een beeld van het Herenthoutse Huis van het Kind
Volledig scherm
Een beeld van het Herenthoutse Huis van het Kind © Gemeente Herenthout

Huis van Het Kind schenkt aandacht aan psychologisch welzijn van jongeren tijdens creatieve sessies

HerenthoutVanaf 6 oktober worden er in het Herenthoutse Huis van het Kind sessies opgestart waar jongeren terechtkunnen om op een creatieve manier stil te staan bij hun gevoelens.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Herdenkingsmoment voor overledenen tijdens corona op Grobbendonkse begraafplaatsen: “Iedereen is welkom en inschrijven hoeft niet”
  Grobbendonk

  Herden­kings­mo­ment voor overlede­nen tijdens corona op Grob­bendonk­se begraaf­plaat­sen: “Iedereen is welkom en inschrij­ven hoeft niet”

  Op vrijdag 29 oktober, de start van de Allerheiligenvakantie, organiseert de gemeente Grobbendonk een herdenkingsmoment voor alle overledenen tijdens corona. In de aanloop naar 1 november kunnen inwoners ook rekenen op de hulp van de gemeentearbeiders op de begraafplaatsen en worden er bloempothouders ter beschikking gesteld.