Herenthoutse wielerfans zijn in Yorkshire aan tiende WK toe: “We worden beter met de jaren, net als de renners”

De Herenthoutse wielervrienden van ‘Et Alors’ vertrekken donderdag naar het WK wielrennnen in het Britse Yorkshire. Sinds de wereldtitel van Tom Boonen in 2005 zakten ze al tien keer af richting de jaarlijkse hoogmis van de koers. “We worden beter met de jaren, net als de renners.”

 1. Walter Roelants (60) start over maand aan strafste onderneming uit zijn leven: “Mijn grootste vrees? Verdwalen in de woestijn”
  Grobbendonk

  Walter Roelants (60) start over maand aan strafste onderne­ming uit zijn leven: “Mijn grootste vrees? Verdwalen in de woestijn”

  Binnnen iets meer dan een maand start Grobbendonkenaar Walter Roelants (60), ‘Wakke’ voor de vrienden, aan misschien wel de strafste onderneming uit zijn leven. De ex-motorcrosser staat op 3 januari aan de start van de Dakar Rally die plaatsvindt in Saudi-Arabië. De legendarische woestijnrally bestaat in 2021 uit twaalf etappes met een totale lengte van ongeveer 7.700 kilometer.
 2. Eerste basisplaats voor Osei-Berkoe bij Lierse K. en meteen een hoofdrol: “Aan tegengoal ging overtreding op mij vooraf”
  Voetbal 1B

  Eerste basis­plaats voor Os­ei-Ber­koe bij Lierse K. en meteen een hoofdrol: “Aan tegengoal ging overtre­ding op mij vooraf”

  Deels uit noodzaak, deels uit vrije wil schudde Liersecoach Tom Van Imschoot zijn basiself in de Kempense derby duchtig door mekaar. Eén van de nieuwe mannen was Terry Osei-Berkoe en die liep meteen in de kijker. Zo trof de winger het doelhout en speelde hij ongewild een hoofdrol bij de goal van Westerlo, de enige van de partij. “Vlak voordien werd er een overtreding op mij begaan.”
 3. Ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers wordt vandaag 58 jaar: “Zelf nog op de fiets? Dat zal voor na mijn pensioen zijn”
  PREMIUM
  Geel

  Ex-wereldkam­pi­oen veldrijden Paul Herygers wordt vandaag 58 jaar: “Zelf nog op de fiets? Dat zal voor na mijn pensioen zijn”

  Paul Herygers wordt vandaag zondag 58 jaar en staat aan de vooravond van zijn pensioen, al merken we daar tijdens een gesprek bij zijn kachel in de Antwerpse Kempen weinig van. Na zeven (!) omzwervingen in de Kempen lijkt hij eindelijk zijn vaste stek te hebben gevonden in Geel. Een terugblik op het turbulente leven van de wereldkampioen. “Alles wat ik destijds aanraakte, veranderde in goud. Vraag maar eens aan Wout van Aert hoe dat voelt.”
 1. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt