In Herenthout brandt sinds dinsdag de sfeerverlichting in het centrum
Volledig scherm
In Herenthout brandt sinds dinsdag de sfeerverlichting in het centrum © rv

Herenthout kiest voor ‘groene’ kerstverlichting: “In kerstvakantie weer wandelen langs sfeervol uitgelichte plaatsen”

HerenthoutIn het centrum van Herenthout zullen tijdens de kerstperiode opnieuw heel wat plaatsen sfeervol verlicht en versierd worden. Dit jaar wil het lokaal bestuur daarbij inzetten op duurzaamheid en biedt men de wandeling ‘Sfeerenthout’ aan.

 1. Herentalse voetbalclub zet in op veiligheid spelertjes: “Bedoeling dat ze met gekregen fietslichtjes en fluohesjes in donkere tijden de weg opgaan”
  Herentals

  Herentalse voetbal­club zet in op veiligheid spelertjes: “Bedoeling dat ze met gekregen fietslicht­jes en fluohesjes in donkere tijden de weg opgaan”

  Veiligheid voorop! Dat staat ook bij de Herentalse voetbalclub SKS Herentals vanboven op de hitlijst. En al zeker in het verkeer. In deze donkere wintermaanden fietsen de spelertjes van de voetbalclub maar al te vaak in het donker naar de terreinen. Om dat veilig te laten gebeuren besliste het bestuur van SKS om ieder lid van de club een fluohesje en fietslichtje te schenken.
 2. Vuurwerk met oudjaar: een traditie, maar verboden in nagenoeg alle Kempense gemeenten
  PREMIUM
  Kempen

  Vuurwerk met oudjaar: een traditie, maar verboden in nagenoeg alle Kempense gemeenten

  Voor veel feestvierders gaat de overgang van oud naar nieuw traditioneel gepaard met vuurwerk. Na het provinciaal verbod van vorig jaar, ligt de verantwoordelijkheid voor het al dan niet toelaten van particulier vuurwerk dit jaar bij de burgemeesters. Wij zochten voor jou uit in welke gemeenten in de regio Antwerpen je tijdens oudjaar pyrotechnisch materiaal mag afsteken en waar dat niet kan.
 1. 1,4 miljoen keer bedankt, beste lezers van Het Laatste Nieuws uit Grobbendonk! Deze verhalen lazen jullie massaal in 2021
  Grobbendonk

  1,4 miljoen keer bedankt, beste lezers van Het Laatste Nieuws uit Grob­bendonk! Deze verhalen lazen jullie massaal in 2021

  Ongeveer 1,4 miljoen keer werden de artikels van Het Laatste Nieuws uit en over Grobbendonk aangeklikt. Verhaaltjes klein en groot over deelgemeente Bouwel en Grobbendonk zelf. Corona was maar al te vaak aanwezig in het nieuws, maar vooral het artikel over de mogelijke komst van de pijpleiding in Grobbendonk werd massaal gelezen. Ook het jammerlijke verhaal over het overlijden van ‘mama Nele’ na haar zware strijd en het rechtbankverhaal van de 50-jarige leerkracht die werd betrapt op het verspreiden van kinderporno boeiden onze lezers.