Het centrum van Herenthout, de thuisbasis van de Bende van 2270
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Herenthout, de thuisbasis van de Bende van 2270 © Jurgen Geyselings

Groepje jongeren uit Herenthout terroriseert al maandenlang uitgaansleven in Kempense dorpen: “Niet alleen wanneer ze gedronken hebben”

HerenthoutVechtpartijen, vandalisme en bedreigingen. Het is al maanden schering in inslag in het Kempense uitgaansleven, ook in de kleine dorpen waar de cafés zich nog onder de kerktoren bevinden. “Soms is het probleemgedrag een gevolg van alcoholgebruik, maar dat is niet altijd het geval”, is de vaststelling. De boosdoeners? De Bende van 2270. Wie maakt daar deel van uit, wat doen ze en hoe treedt de politie ertegen op?

  1. Man (65) gaat tegen echtgenote door het lint na Okra-activiteit: “‘Ik snij je kop eraf’, riep hij met een machete in de hand”
    PREMIUM
    Kasterlee

    Man (65) gaat tegen echtgenote door het lint na Okra-activiteit: “‘Ik snij je kop eraf’, riep hij met een machete in de hand”

    Maar liefst 43 jaar was hij ‘gelukkig’ getrouwd. Maar toen hij op 19 augustus vorig jaar thuiskwam na een Okra-activiteit, zijn bij de 65-jarige R.M. uit Kasterlee de stoppen doorgeslagen. “Hij zat zijn vrouw achterna met een machete en riep dat hij haar kop er zou afsnijden”, schetst aanklager Bo Piedfort. Zelf wijst hij met een beschuldigende vinger naar zijn dochter.