Gemeente Herenthout wil het kernwinkelgebied opwaarderen.
Volledig scherm
Gemeente Herenthout wil het kernwinkelgebied opwaarderen. © Peter Vanderveken

Gemeente wil leegstand aanpakken en kernwinkelgebied opwaarderen

Gemeente Herenthout wil de leegstand in hun kernwinkelgebied aanpakken. Hiervoor zijn reeds enkele maatregelen uitgewerkt die moeten bijdragen tot een opwaardering wan het kernwinkelgebied.

0 reacties

 1. Uitbaters café Ter Voncke zitten achter Herenthouts affiche-mysterie: “Kom vanaf zaterdag tripelbier ‘Voenk’ proeven op terras”
  PREMIUM
  Herenthout

  Uitbaters café Ter Voncke zitten achter Her­enthouts affiche-mysterie: “Kom vanaf zaterdag tripelbier ‘Voenk’ proeven op terras”

  ‘Voenk’ hier, ‘Voenk’ daar. Het hele centrum van Herenthout hangt al enkele dagen vol affiches met het opschrift ‘Voenk’. Een reclamestunt voor de lancering van een nieuw biertje, blijkt nu. Cafébazen Michel Van Hoof en Robert Van Beeck van Ter Voncke zijn in de wolken over het resultaat en tellen de dagen af om hun eigenste tripel te serveren aan de klanten zaterdag. “We wilden origineel uit de hoek komen na deze horeca-lockdown, en deze ‘Voenk’ is daar het resultaat van”, klinkt het.
 2. Julien (67) plaatst bordje ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ aan zijn raam: “Een goede babbel bij een koffietje, dat mis ik”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Julien (67) plaatst bordje ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ aan zijn raam: “Een goede babbel bij een koffietje, dat mis ik”

  “Door die corona kan ik moeilijk iemand aanspreken. Afstand bewaren, hé.” Heistenaar Julien Van Esch (67 jaar) heeft achter het raam van zijn woonst in de Stationsstraat een bordje met daarop het opschrift ‘Eenzame man zoekt eenzame vrouw’ staan. Door de lockdownperiodes en een afgesprongen relatie zijn het voor Julien eenzame tijden. “Er moet zelfs geen relatie uit voortvloeien. Als ik maar iemand heb om mee te praten.”
 3. Europees kampioen BBQ opent twee nieuwe horecazaken in Herentals: “Schrik niet wanneer een tafel vol visbokalen of vol bakken prei vanachter het gordijn verschijnt”
  PREMIUM
  Herentals

  Europees kampioen BBQ opent twee nieuwe horecaza­ken in Herentals: “Schrik niet wanneer een tafel vol visbokalen of vol bakken prei vanachter het gordijn verschijnt”

  Aan de oever van de Kleine Nete, vlakbij het stadscentrum van Herentals, zwiert Olenaar Jelle Ver Berne dit weekend de (terras)deuren van één van zijn - u leest het goed - twee (!) nieuwe horecazaken open. In het Koetshuis van het nabijgelegen Kasteel Le Paige opent de ondernemer zaterdag ‘Bistro Le Paige’. Vanaf het kan en mag opent hij naast de bistro zijn paradepaardje: Restaurant Tafereel. De tafel van 16 meter zal hier tijdens een zesgangenmenu regelmatig verdwijnen achter een mysterieus gordijn. Rarara...
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser