Nar Fonne (l.) en Prins Bram ‘klinken’ nadat hun 'prinsenjaar' met een jaar opgeschoven werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Nar Fonne (l.) en Prins Bram ‘klinken’ nadat hun 'prinsenjaar' met een jaar opgeschoven werd. © Jurgen Geyselings

“Geblet als een klein kind”: prins Bram en nar Fonne spoelen zware teleurstelling van jaartje uitstel door

HerenthoutDat er in 2022 geen Prins Carnaval aan zet zal zijn, is hard aangekomen in Herenthout. En — uiteraard — het hardst bij Bram Van Dyck en Yves ‘Fonne’ Van Kerckhoven, de reeds verkozen prins en nar. “Gezien de coronacijfers is dat te begrijpen”, reageert Bram. “Wat niet wegneemt dat hier veel tranen gevloeid zijn.”

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Schepen Maurice Helsen (CD&V) over mobiliteit in Stoetersdorp: “Poorteffecten hebben nut bewezen”
  Herenthout

  Schepen Maurice Helsen (CD&V) over mobiliteit in Stoeters­dorp: “Poortef­fec­ten hebben nut bewezen”

  De voorbije week maakte de politie van de zone Neteland de cijfers bekend van hun flitscontroles op het grondgebied van Herenthout. Uit de cijfers blijkt dat het aantal overtredingen binnen de zone 30 in het centrum de goede kant uitgaan. We gingen langs bij schepen van Mobiliteit Maurice Helsen (CD&V) voor een mobiliteitsoverzichtje in het Stoetersdorp. Ook de ANPR-camera’s en de toekomstplannen aan de ‘rondweg’ kwamen aan bod.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.