Nar Fonne (l.) en Prins Bram ‘klinken’ nadat hun 'prinsenjaar' met een jaar opgeschoven werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Nar Fonne (l.) en Prins Bram ‘klinken’ nadat hun 'prinsenjaar' met een jaar opgeschoven werd. © Jurgen Geyselings

“Geblet als een klein kind”: prins Bram en nar Fonne spoelen zware teleurstelling van jaartje uitstel door

HerenthoutDat er in 2022 geen Prins Carnaval aan zet zal zijn, is hard aangekomen in Herenthout. En — uiteraard — het hardst bij Bram Van Dyck en Yves ‘Fonne’ Van Kerckhoven, de reeds verkozen prins en nar. “Gezien de coronacijfers is dat te begrijpen”, reageert Bram. “Wat niet wegneemt dat hier veel tranen gevloeid zijn.”

 1. Bestuurder gewond bij ongeval op Ringlaan
  Herentals/Kasterlee

  Bestuurder gewond bij ongeval op Ringlaan

  Op de Ringlaan in Herentals zijn maandagavond rond 21.30 uur twee auto’s op elkaar gebotst. Eén van de voertuigen belandde ook nog tegen een lantaarnpaal. Die brak af door de klap. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Wellens. In één van de wagens raakte de 46-jarige W.G. uit Herentals gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. In de andere auto bleef bestuurder J.J. uit Kasterlee ongedeerd. Eén van de twee betrokken bestuurders was onder invloed van alcohol.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.