Bakker Eykens in Herenthout opende donderdagochtend terug de deuren
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Eykens in Herenthout opende donderdagochtend terug de deuren © Jurgen Geyselings

Bakkerij Eykens heropent drie weken na overlijden bakker Peter: “Hij stond altijd paraat voor de klanten en dat willen we blijven doen”

HerenthoutDonderdagochtend in alle vroegte gingen - na een drietal weken sluiting - de rolluiken bij Bakkerij Eykens terug omhoog. Geen gemakkelijke, maar een moedige beslissing van bakkersvrouw Inge Mampaey om na het overlijden van haar partner Peter die tevens bakker was in de zaak de deuren terug open te zwieren. “Mijn wereld staat voorlopig stil, maar de rest van de wereld blijft draaien”, klinkt het.

 1. Acteurs en regisseurs achterna: op zoek naar de mooiste plekjes uit ‘Pallieter’ in de Zuiderkempen

  Acteurs en regisseurs achterna: op zoek naar de mooiste plekjes uit ‘Pallieter’ in de Zuiderkem­pen

  Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Deze week staat alles in het teken van televisieseries en films en de legendarische plekjes daarachter. Zo wandel je door Hulshout en Heist-op-den-Berg door het decor van Pallieter, een verfilming uit de jaren 1970 van de gelijknamige roman van Felix Timmermans.
  Heist-op-den-Berg
 2. Van huisgemaakte frietjes tijdens ‘trick pin’ over hangbuikzwijntjes in de kinderboerderij: op deze 6 adresjes in de Kempen kan je zorgeloos smullen met de kids
  PREMIUM

  Van huisgemaak­te frietjes tijdens ‘trick pin’ over hangbuik­zwijn­tjes in de kinderboer­de­rij: op deze 6 adresjes in de Kempen kan je zorgeloos smullen met de kids

  Geen zin om te koken? Maar ook geen zin om een babysit te regelen? Bij deze zes adresjes in de Kempen kan je kindvriendelijk op restaurant gaan met je bengels. Van fantastische speeltuinen en pluizige kinderboerderijen tot spannende minigolf en kleurrijke kinderhoekjes: hier geniet jij van culinair lekkers terwijl je kinderen zich heerlijk amuseren.
  Balen, Turnhout, Ravels, Kasterlee, Mol, Malle
 3. Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabiliseert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”
  Livios

  Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabili­seert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.