1. Herenthoutse Julot stoomt zich klaar voor live shows The Voice van Vlaanderen: “Enorm leuk dat familie, vrienden en ondertussen hele dorp me steunen!”
  Herenthout

  Herenthout­se Julot stoomt zich klaar voor live shows The Voice van Vlaanderen: “Enorm leuk dat familie, vrienden en ondertus­sen hele dorp me steunen!”

  The Voice van Vlaanderen. In Herenthout werd zelden met zo veel spanning gekeken naar nieuwe afleveringen. Reden? Het onaantastbare stemgeluid van dorpsgenote Julot Van de Poel. Daar waar ze in de blind-auditions nog als ‘ééndraaier’ debuteerde, maakt deze - als enige overgebleven - Kempenaar zich op voor haar eerste live show van komende vrijdag. “Leuk om al die lovende reacties te horen, maar ik blijf met mijn voetjes op de grond”, klinkt het vastberaden.
 2. Kerstmarkt in schaduw van Herenthoutse kerktoren: “Geen ticket voor Belle Perez? Kom dan genieten van de sfeer in het park”
  Herenthout

  Kerstmarkt in schaduw van Herenthout­se kerktoren: “Geen ticket voor Belle Perez? Kom dan genieten van de sfeer in het park”

  De twee Kerstconcerten van Belle Perez in de kerk komende vrijdag zijn ondertussen al een tijdje tot de laatste stoel uitverkocht. Maar dat wil zeker niet zeggen dat zij die een kaartje misliepen, niet kunnen genieten van een gezellig vrijdagavondje uit in Herenthout. In het achtergelegen park zorgen vrijwilligers voor, tijdens en na de concerten voor een leuk kerstmarktje voor het goede doel.
 1. Heistse ijsbaan Die Swaene bestaat een halve eeuw: “Klanten die hier als kind kwamen schaatsen, komen nu met kleinkinderen”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heistse ijsbaan Die Swaene bestaat een halve eeuw: “Klanten die hier als kind kwamen schaatsen, komen nu met kleinkinde­ren”

  In Heist-op-den-Berg wordt op vrijdag 2 december één van de populairste trekpleisters van de gemeente een halve eeuw oud: kunstijsbaan Die Swaene. Talloze Heistenaren trotseerden er voor het eerst het ijs, woonden er een wedstrijd van lokale hockeytrots Olympia Heist bij of gingen er op zoek naar een lief. “Een aantal jaren geleden hadden we een dipje, maar nu vinden de mensen opnieuw hun weg naar Die Swaene”, aldus uitbater Leo Verbeeck.
 1. MIJN DORP. Johan ‘De Zingende Schoenmaker’ Van Nuffel neemt je mee door Berlaar: “Als ik op mijn tractor zit, voel ik me echt gelukkig”
  PREMIUM
  Berlaar

  MIJN DORP. Johan ‘De Zingende Schoenma­ker’ Van Nuffel neemt je mee door Berlaar: “Als ik op mijn tractor zit, voel ik me echt gelukkig”

  “Ik ga nooit op reis. Ik heb het vaak te druk en vind hier in Berlaar toch alles wat ik nodig heb.” Johan Van Nuffel (51) is geboren en getogen in Berlaar, waar hij ook wel bekend is als De Zingende Schoenmaker. Deze bezige Berlaarse bij was jarenlang organisator van Berlaar Zingt, neemt je met zijn oude pakwagen mee op kroegtochten en ritjes langs kerststallen en is daarnaast vrijwilliger bij een tiental verenigingen. Vandaag vertelt hij zijn verhaal over zijn liefde voor Berlaar en toont hij zijn favoriete plekjes.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Kameraden eren overleden vriend Stijn Avonds tijdens ‘Warmste Avonds’: “Kom mee feesten en samen klinken op de unieke dwaas die hij was”
  Olen

  Kameraden eren overleden vriend Stijn Avonds tijdens ‘Warmste Avonds’: “Kom mee feesten en samen klinken op de unieke dwaas die hij was”

  De Warmste Avonds is een feestje voor het goede doel met live muziek en dj’s in Olen dat in elkaar geknutseld wordt door enkele van de vele vrienden die Stijn Avonds had. Stijn stapte in 2020 totaal onverwacht uit het leven en liet een grote leegte achter. “Dit feestje is de perfecte afsluiter van het Warmste Dag verhaal dat ik samen met Stijn schreef in Olen Centrum”, klinkt het bij Bartel Van Riet.
 2. Van Stien Boetiek tot Mio Caro: bij deze 5 lokale boetiekjes in de Kempen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlijke service
  PREMIUM
  Kempen

  Van Stien Boetiek tot Mio Caro: bij deze 5 lokale boetiekjes in de Kempen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlij­ke service

  Morgen is het opnieuw Black Friday. Vooral grote winkelketens geven dan enorme kortingen op hun collecties. Maar deze feestdag voor de consument is ook de ideale gelegenheid om lokale boetiekjes in de kijker te zetten. Daar kan je steeds rekenen op persoonlijk en eerlijk advies. Wij hebben voor jou vijf boetieks opgelijst in de Kempen, die jouw bezoekje waard zijn: van Stien Boetiek in Turnhout tot Mio Caro in Westerlo.
 1. Van L’eef tot Sawadi: bij deze 6 lokale boetiekjes in de regio Mechelen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlijke service
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van L’eef tot Sawadi: bij deze 6 lokale boetiekjes in de regio Mechelen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlij­ke service

  Morgen is het opnieuw Black Friday. Vooral grote winkelketens geven dan enorme kortingen op hun collecties. Maar deze feestdag voor de consument is ook de ideale gelegenheid om lokale boetiekjes in de kijker te zetten. Daar kan je steeds rekenen op persoonlijk en eerlijk advies. Wij hebben voor jou zes boetieks opgelijst in de regio Mechelen, die jouw bezoekje waard zijn: van L’eef in Mechelen tot Sawadi in Lier.
 2. Van Breendonk tot Bonheiden: op deze 10 kerstmarkten in de regio Mechelen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Breendonk tot Bonheiden: op deze 10 kerstmark­ten in de regio Mechelen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten tien kerstmarkten op in Mechelen en omstreken om helemaal in de kerststemming te komen.