Eleanore De Strijcker en vader Wilfried bij het graf van zijn dochter.
Volledig scherm
PREMIUM
Eleanore De Strijcker en vader Wilfried bij het graf van zijn dochter. © Toon Verheijen

Wilfried De Strijcker, vader van vermoorde Eleanore (27): “Kinderen huilen en roepen na drie jaar nog om hun mama, dat gaat door merg en been”

Herentals/NoorderwijkHet worden vanaf vrijdag zware dagen voor Wilfried De Strijcker en Annick Bauweraerts. Ze staan dan een week lang bijna oog in oog met de 25-jarige Babur Yoldash die drie jaar geleden (plus)dochter Eleanore vermoordde. Sinds de dag van de moord zorgen ze voor haar kindjes Hawa en Assia. “We horen de kinderen soms meer dan een uur lang huilen om hun mama. Dat gaat door merg en been”, zucht papa Wilfried. “Het zijn zij die ons overeind hebben gehouden. Onze vurigste wens is hen veilig laten opgroeien.”

 1. Babur Yoldash (25) gunt familie van Eleanore geen blik tijdens samenstelling van de jury: “We hopen op de zwaarste straf”
  PREMIUM
  Herentals

  Babur Yoldash (25) gunt familie van Eleanore geen blik tijdens samenstel­ling van de jury: “We hopen op de zwaarste straf”

  De volksjury is samengesteld voor het assisenproces tegen de 25-jarige Babur Yoldash. De fabrieksarbeider die als 16-jarige asielzoeker in ons land terechtkwam, wordt officieel verdacht van moord op de 27-jarige Eleanore De Strijcker en riskeert in principe levenslang. Hij wilde zijn geliefde voor zich winnen, maar een woordenwisseling ontaardde in een bloedbad. Tijdens het samenstellen van de jury gunde Babur de nabestaanden geen blik.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.