De Herentalse begraafplaats aan Bosbergen
Volledig scherm
De Herentalse begraafplaats aan Bosbergen © Jurgen Geyselings

Wachten op studiebureau om verdere stappen te zetten met vernieuwing begraafplaatsen

HerentalsHet stadsbestuur van Herentals heeft beslist om het project rond de vernieuwing van de begraafplaatsen in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven even af te remmen. Een belangrijke reden voor deze vertraging is dat er geen enkele inschrijver was voor de opmaak van een masterplan voor de begraafplaatsen.

 1. Carnavalisten Peer Stoet teleurgesteld over campagne NMBS: “Als kleine garnaal worden we wel eens vaker over het hoofd gezien”
  Herenthout

  Carnavalis­ten Peer Stoet teleurge­steld over campagne NMBS: “Als kleine garnaal worden we wel eens vaker over het hoofd gezien”

  De commerciële boodschap waarmee de NMBS de reizigers uitnodigt om ‘overal in België carnaval te vieren’. is bij Carnavalsvereniging Peer Stoet in Herenthout in het verkeerde keelgat geschoten. “Ze hebben onze stoet, al sinds 1978 officieel uitgeroepen tot oudste vastenavondstoet van het land, schromelijk over het hoofd gezien”, klinkt het bij H.K. Peer Stoet vzw.
 2. Clamotte Rock lost nieuwe namen: Noordkaap en reünie metalband Sons Of Lioth laten eerste festivaldag knallen
  Herenthout

  Clamotte Rock lost nieuwe namen: Noordkaap en reünie metalband Sons Of Lioth laten eerste festival­dag knallen

  Ter ere van de Week van de Belgische muziek kondigt Clamotte Rock vandaag een nieuwe reeks Belgische bands aan. Zo is Noordkaap er de headliner op vrijdagavond terwijl de heren van Sons Of Lioth na 7 jaar muzikale stilte een reünie-concert spelen. De Kempense metalband doet dat op het festival dat ze meer dan een kwarteeuw geleden mee uit de Herenthoutse weidegrond stampten.
 3. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.