De GP Yvonne Renders is stopgezet door hevige regenval.
Volledig scherm
De GP Yvonne Renders is stopgezet door hevige regenval. © Peter Verstraeten

Vrouwenkoers GP Yvonne Renders stopgezet door hevige regen

HerentalsZe hadden er zo naar uitgekeken, de organisatie van de allereerste Grote Prijs Yvonne Renders in Noorderwijk (Herentals). Een wedstrijd vernoemd naar de vrouw die in de jaren ‘60 maar liefst zeven keer wereldkampioen werd. Maar de regen gooide roet in het eten.

 1. Loopevenement ‘De 8 van Westerlo’ strijkt neer op Sporta-centrum: “Misschien word je wel aangemoedigd door de plaatselijke fanfare”
  tongerlo

  Loopevene­ment ‘De 8 van Westerlo’ strijkt neer op Spor­ta-cen­trum: “Misschien word je wel aangemoe­digd door de plaatselij­ke fanfare”

  Zeker Sporten, één van de diensten van multisportfederatie Sporta, organiseert komende zondag haar eerste editie van ‘De 8 van Sporta’. Dat nieuwe concept bestaat uit een reeks van laagdrempelige loopevenementen verspreid over Vlaanderen die iedereen moet aanzetten om te bewegen en dit ook te blijven doen. De eerste editie gaat van start op het terrein van het Sporta-centrum in Tongerlo (Westerlo). “Het parcours loopt doorheen de abdij van Tongerlo en we zorgen voor vertier.”
 2. Herentalse Femke Verschueren (22) krijgt musicalhoofdrol in Antwerpse Zuiderpershuis : “Ik sprong een gat in de lucht!”
  PREMIUM
  Herentals

  Herentalse Femke Verschue­ren (22) krijgt musical­hoofd­rol in Antwerpse Zuiderpers­huis : “Ik sprong een gat in de lucht!”

  De 22-jarige Femke Verschueren uit Herentals maakt eind oktober van dit jaar haar musicaldebuut als kampleidster ‘Jax’ in de gloednieuwe musical Kamp Delta. De Herentalse, gekend als vertegenwoordigster van ons land bij Junior Eurosong in 2011 maar ook van haar rol bij de vtm reeks Lisa, kaapte meteen de hoofdrol weg voor de musical die te zien zal zijn in het Zuiderpershuis te Antwerpen. “Toen ik geboren werd, waren mijn twee oudere zussen, Ymke en Anke, al verliefd op muziek. Zij hebben die liefde ongetwijfeld aan mij doorgegeven”, klinkt het.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Kristiaan Haagen en Dessel trekken morgen naar Luik en ontvangen AA Gent in de Croky Cup: “Mooie bekerloting, maar competitie primeert”
  voetbal eerste nationale

  Kristiaan Haagen en Dessel trekken morgen naar Luik en ontvangen AA Gent in de Croky Cup: “Mooie bekerlo­ting, maar competitie primeert”

  Na twee vrije dagen staan de spelers van Dessel vanavond opnieuw op het oefenveld. Morgen staat in eerste nationale de uitgestelde competitiewedstrijd van vorig weekend in Luik op het programma. In afwachting van dat duel zat Dessel dinsdagnamiddag in de trommel tijdens de bekerloting. In de tweede week van november komt met AA Gent de huidige bekerwinnaar op bezoek.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.