Op het kruispunt van Wuytsbergen met Vogelzang komt in juli een groene verkeersfilter waardoor autoverkeer niet door kan.
Volledig scherm
Op het kruispunt van Wuytsbergen met Vogelzang komt in juli een groene verkeersfilter waardoor autoverkeer niet door kan. © Peter Vanderveken

Volgende maand tweede testfase met vaste knip aan Wuytsbergen: “In oktober zal beslist worden wat het uiteindelijk wordt”

HerentalsIn de zoektocht naar een veilige en aangename mobiliteitsoplossing voor de wijk Wuytsbergen-Ekelen besliste de stad om 2 proefopstellingen op te zetten. Deze maand loopt de eerste fase af en in juli schakelt men over op de volledige knip in de buurt. Na een grondige evaluatie zal een definitieve keuze gemaakt worden in oktober van dit jaar.

  1. Glampingterrein Ark van Noë naast Kleine Nete loopt volledig onder water: “Bang afwachten hoe waterstand komende uren evolueert”
    Lichtaart/Kasterlee

    Glamping­ter­rein Ark van Noë naast Kleine Nete loopt volledig onder water: “Bang afwachten hoe waterstand komende uren evolueert”

    Ook in de Kempen deelt men in de klappen door het noodweer van de voorbije dagen. In Kasterlee dreigt de Kleine Nete uit haar oevers te treden. Vlak naast de rivier ligt recreatiedomein Ark van Noë. Het nagelnieuwe glampingterrein achteraan op het domein is ondergelopen en uit voorzorg werden de uitbaters verplicht de rest van het domein tijdelijk te sluiten.