De Markgravenstraat in Herentals
Volledig scherm
De Markgravenstraat in Herentals © Jurgen Geyselings

Verkeersknip Wuytsbergen brengt meer auto’s naar Markgravenstraat: “Ook daar gaan we extra maatregelen invoeren”

HerentalsNu volop proefopstellingen staan in de wijk Wuytsbergen in Herentals blijkt dat het verkeer in de naburige  Markgravenstraat met 7 procent toegenomen is. Om deze verkeersoverlast ook hier aan te pakken voert het stadsbestuur extra maatregelen in in de straat.

  1. Imposante decors prijken op kasteeldomein De Merode voor musicalspektakel ‘1830': “De Muntschouwburg is het meesterwerk”
    westerlo

    Imposante decors prijken op kasteeldo­mein De Merode voor musical­spek­ta­kel ‘1830': “De Muntschouw­burg is het meester­werk”

    Op het kasteeldomein De Merode in Westerlo staat alles klaar om musicalspektakel ‘1830' uit de startblokken te laten schieten. De indrukwekkende decors zijn sinds enkele dagen nagenoeg helemaal opgebouwd en dat is minder evident dan het op het eerste gezicht lijkt. Decorbouwer Icarus uit Lier nam de opdracht nog geen maand geleden over na het faillissement bij een concullega. “We hebben wel een tandje moeten bijsteken, maar er is ook een goede planning aan voorafgegaan om de deadline te halen.” Nu is het enkel nog aftellen naar de première op vrijdag 6 augustus.