Dieter K. wordt verdacht van een pak brandstichtingen in Herentals en Meerhout. De man moest in 1995 en 2004 al voor de rechter verschijnen voor gelijkaardige feiten, maar werd telkens vrijgesproken.
Volledig scherm
Dieter K. wordt verdacht van een pak brandstichtingen in Herentals en Meerhout. De man moest in 1995 en 2004 al voor de rechter verschijnen voor gelijkaardige feiten, maar werd telkens vrijgesproken. © Klaas De Scheirder

Verdachte van brandstichtingen in Herentals werd in 1995 en 2004 vrijgesproken van tientallen feiten van pyromanie

De man die verdacht wordt van de brandstichtingen in Herentals en Meerhout zat eerder al twee keer in de gevangenis voor gelijkaardige feiten. In 1995 werd Dieter K. verdacht van 23 brandstichtingen in Hemiksem, en in 2004 zou hij de woning van zijn ouders in brand hebben gestoken. Hij belandde telkens achter de tralies, maar ging twee keer vrijuit wegens gebrek aan bewijzen.

3 reacties

 • Francois staen

  2 jaar geleden
  verdacht of het hebben gedaan is toch wat anders , het moet toch bewezen worden ?snap het niet goed.
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Puik werk van justitie toch maar weer.
 • Sobek Wessels

  2 jaar geleden
  Steek die man nu eens voor de rest van zijn leven in de gevangenis of instelling voor gestoorden ! ? Ook zit de hele rechtspraak en wetgeving zeer slecht in elkaar waardoor Daders veel te gemakkelijk de dans kunnen ontspringen door allerlei futiliteiten en onzinnigheden die speciaal in de wetten gestoken zijn om de Rijken gemakkelijk vrij te krijgen ! Maar daar maken anderen ook gebruik van van daar de wetteloosheid in dit land !
 1. Corona zet veiligheidscijfers op zijn kop: minder inbraken en ongevallen, meer geweld in gezinnen
  Politiezone Turnhout

  Corona zet veilig­heids­cij­fers op zijn kop: minder inbraken en ongevallen, meer geweld in gezinnen

  De coronacrisis heeft een grote impact op de veiligheidscijfers in de zeven gemeenten van politiezone Turnhout. Het aantal diefstallen is er vorig jaar sterk gedaald, de woninginbraken zelfs met ruim 46%. Er gebeurden ook minder verkeersongevallen. De politie registreerde wel een stijging van huiselijk geweld. “Door de coronamaatregelen moesten plots veel meer tijd thuis doorbrengen.”
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech