Wilfried De Strijcker aan het graf van zijn dochter Eleanore.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried De Strijcker aan het graf van zijn dochter Eleanore. © Toon Verheijen

Vader van Eleanore De Strijcker wil begrafenis van haar moordenaar bijwonen: “Dan kunnen we dit triestige hoofdstuk afsluiten”

HerentalsDe moordenaar van Eleanore De Strijcker overleed donderdag in zijn cel, maar het laatste dat haar vader nu wil, is leedvermaak. “Het had nooit moeten gebeuren. De moord niet. Dit niet. Maar dat Eleanores kinderen hem nooit meer zullen tegenkomen, voelt aan als een opluchting”, zegt Wilfried De Strijcker. Als het kan, zal Wilfried ook de begrafenisplechtigheid bijwonen van Babur.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Moordenaar Eleanore De Strijcker trekt naar Hof van Cassatie, nabestaanden verbolgen: “Is dit dan zijn beginnend schuldbesef?”
  PREMIUM
  Herentals

  Moordenaar Eleanore De Strijcker trekt naar Hof van Cassatie, nabestaan­den verbolgen: “Is dit dan zijn beginnend schuldbe­sef?”

  Babur Yoldash (25), de man die op 12 februari veroordeeld werd tot dertig jaar cel voor de moord op Eleanore De Strijcker (27), tekent cassatieberoep aan. Samen met zijn raadsman hoopt hij procedurefouten te kunnen aantonen waardoor het proces moet overgedaan worden. Voor de nabestaanden een enorm zware klap. “Eindelijk dachten we er een punt achter te zetten, maar dan dit. Een totaal gebrek aan respect, in plaats van je straf te aanvaarden voor wat je hebt gedaan.”
 1. Wilfried De Strijcker, vader van vermoorde Eleanore (27): “Kinderen huilen en roepen na drie jaar nog om hun mama, dat gaat door merg en been”
  PREMIUM
  Herentals/Noorderwijk

  Wilfried De Strijcker, vader van vermoorde Eleanore (27): “Kinderen huilen en roepen na drie jaar nog om hun mama, dat gaat door merg en been”

  Het worden vanaf vrijdag zware dagen voor Wilfried De Strijcker en Annick Bauweraerts. Ze staan dan een week lang bijna oog in oog met de 25-jarige Babur Yoldash die drie jaar geleden (plus)dochter Eleanore vermoordde. Sinds de dag van de moord zorgen ze voor haar kindjes Hawa en Assia. “We horen de kinderen soms meer dan een uur lang huilen om hun mama. Dat gaat door merg en been”, zucht papa Wilfried. “Het zijn zij die ons overeind hebben gehouden. Onze vurigste wens is hen veilig laten opgroeien.”
 2. Drie jaar na moord op Eleanore De Strijcker (27) start assisenproces tegen verdachte Babur Y.: “Kinderen klopten aan en vertelden dat mama onder het bloed zat”
  PREMIUM
  Herentals

  Drie jaar na moord op Eleanore De Strijcker (27) start assisenpro­ces tegen verdachte Babur Y.: “Kinderen klopten aan en vertelden dat mama onder het bloed zat”

  Bijna drie jaar nadat de 27-jarige Eleanore De Strijcker op brutale wijze om het leven werd gebracht door haar vriend Babur Y. (25) in de Herentalse wijk Kleerroos, wordt dinsdag het assisenproces ingeleid. Dan wordt de jury samengesteld. De moord schokte twee jaar geleden de hele wijk omdat het de kinderen waren die de buren waarschuwden. “Mama ligt in een plas bloed.” De beklaagde herinnert zich één messsteek, maar Eleanore stierf aan liefst zeventig messteken.
 3. Babur Yoldash (25) gunt familie van Eleanore geen blik tijdens samenstelling van de jury: “We hopen op de zwaarste straf”
  PREMIUM
  Herentals

  Babur Yoldash (25) gunt familie van Eleanore geen blik tijdens samenstel­ling van de jury: “We hopen op de zwaarste straf”

  De volksjury is samengesteld voor het assisenproces tegen de 25-jarige Babur Yoldash. De fabrieksarbeider die als 16-jarige asielzoeker in ons land terechtkwam, wordt officieel verdacht van moord op de 27-jarige Eleanore De Strijcker en riskeert in principe levenslang. Hij wilde zijn geliefde voor zich winnen, maar een woordenwisseling ontaardde in een bloedbad. Tijdens het samenstellen van de jury gunde Babur de nabestaanden geen blik.