De brand zorgde voor een enorme zwarte rookpluim boven de stad.
Volledig scherm
De brand zorgde voor een enorme zwarte rookpluim boven de stad. © Steven van der Veken

Uitslaande brand in verlaten loods blijkt kwajongensstreek, 14-jarige verdachten geven zichzelf aan

HerentalsIn de Spekmolenstraat in Herentals brak zaterdag rond 17 uur brand uit in een verlaten loods. De brandweer was snel ter plaatse en wist erge schade te voorkomen. De brand zou ontstaan zijn als een uit de hand gelopen kwajongensstreek. “Toen de minderjarigen de ernst van hun daden inzagen, verwittigden ze zelf de brandweer en zetten ze het op een lopen”, zegt korpschef Dirk Van Peer.

 1. Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstraten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen
  Hoogstraten

  Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstra­ten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen

  Paul Snoeys (54) van restaurant-brasserie De Gulden Coppe in Hoogstraten is de nieuwe voorzitter van Horeca provincie Antwerpen. Hij volgt daarmee Ed Van den Ouweland (58), ex-Hoogstratenaar en tegenwoordig woonachtig in Schilde, op. “We hebben de voorbije jaren onze sector op de kaart gezet en geprofessionaliseerd”, klinkt het. Ed runde verschillende horecazaken waaronder tot 2019 brouwerij ‘t Pakhuis in Antwerpen.
 2. Vastgoedmakelaar ziet aanbod na corona serieus toenemen: “Experten hebben het over een groei van makkelijk 25 procent”
  Herentals

  Vastgoedma­ke­laar ziet aanbod na corona serieus toenemen: “Experten hebben het over een groei van makkelijk 25 procent”

  Het aanbod aan huizen neemt met de dag toe, dat merkt men ook bij Heylen Vastgoed met hoofdzetel in Herentals. Het aanbod nam bij de vastgoedmakelaar met dik tien procent toe. Nu corona voor steeds meer mensen een nare herinnering uit het verleden wordt, is het razend druk op de huizenmarkt. Zo druk dat men bij Heylen Vastgoed op zoek moet naar extra medewerkers.