Ilda S. op weg naar de raadkamer. De vrouw blijft een maand langer vast.
Volledig scherm
Ilda S. op weg naar de raadkamer. De vrouw blijft een maand langer vast. © Ton Wiggenraad

Steekpartij blijkt ruzie tussen minnaars

De vrouw die op de parking van Henrad in Herentals een mes in de rug van een Portugese vrachtwagenchauffeur heeft geplant, is zijn minnares. Ilda S. (43) wordt verdacht van poging tot doodslag. “Maar ze had zeker niet de intentie om de man te doden”, zegt advocaat Nick Legrand.

 1. Test- en triagecentrum aan Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit naar 400 tests per dag
  PREMIUM
  Geel

  Test- en triagecen­trum aan Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit naar 400 tests per dag

  Het test- en triagecentrum aan het ziekenhuis in Geel heeft sinds deze week haar testcapaciteit verdubbeld naar 400 tests per dag. De coronatesten worden voortaan afgenomen in heringerichte klascontainers die het stadsbestuur ter beschikking stelt, terwijl dat eerder in een tent gebeurde. “Uniek in de Kempen is dat alle nodige diensten voor coronapatiënten in een straal van 100 meter gelegen zijn”, zegt ziekenhuisdirecteur Jan Flament.
 1. Coronapatiënten nemen één derde van bedden op intensieve zorg in Ziekenhuis Geel in: “Binnen enkele dagen openen we wellicht volledige Covid-afdeling”
  Geel

  Coronapa­tiën­ten nemen één derde van bedden op intensieve zorg in Ziekenhuis Geel in: “Binnen enkele dagen openen we wellicht volledige Co­vid-afdeling”

  Ook het Ziekenhuis Geel neemt de laatste dagen een stijging van het aantal opnames van Covid-19-patiënten waar. Coronapatiënten nemen intussen één derde van de bedden in op de afdeling intensieve zorg. “We verwachten binnen enkele dagen een volledige Covid-afdeling te openen”, zegt ziekenhuisdirecteur Jan Flament. Momenteel wordt de gewone zorg niet afgebouwd, al lijkt dat slechts een kwestie van tijd.