Vakbondsmilitanten houden 24 uur de wacht aan de poorten bij Mondelez
Volledig scherm
Vakbondsmilitanten houden 24 uur de wacht aan de poorten bij Mondelez © Jurgen Geyselings

Stakerspiket opgesteld bij koekjesfabriek Mondelez: “Hier rolt in 24 uur tijd geen koekje van de band”

HerentalsStroeve CAO-onderhandelingen en de loonnormwet zorgen ervoor dat de ganse fabriek van Mondelez in Herentals plat ligt maandag. Niemand van de ongeveer duizend werknemers kwam opdagen, uitgezonderd de militanten van de vakbonden die plaatsnamen bij de vuurkorven aan de fabriekspoorten.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Eén zwaargewonde en grote ravage na ongeval met bestuurder onder invloed van drugs
  Herentals

  Eén zwaargewon­de en grote ravage na ongeval met bestuurder onder invloed van drugs

  Op de Ringlaan in Herentals gebeurde dinsdagochtend iets na negen uur een zwaar ongeval. Een bestuurder reed er over de witte volle lijn en knalde vervolgens frontaal op een tegenligger. Ook twee andere voertuigen deelden in de klappen. Uiteindelijk werden één persoon zwaar- en een tweede persoon lichtgewond afgevoerd. De automobilist die het ongeval veroorzaakte, legde een positieve drugtest af.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.