Het stadsbestuur van Herentals roept op om bladkorven op juiste manier te gebruiken
Volledig scherm
Het stadsbestuur van Herentals roept op om bladkorven op juiste manier te gebruiken © Mozkito

Stadsbestuur roept inwoners op bladkorven juist te gebruiken: “Tuinafval en ander huishoudelijk afval op het openbaar domein achterlaten is verboden”

HerentalsTijdens de laatste ophaalbeurten van de opgestelde bladkorven in Herentals stelde men een foutief gebruik van een groot aantal bladkorven vast. De bladkorven zaten vol met tuinafval en takjes die er niet in thuis horen. Een bladkorf van de stad is enkel en alleen bedoeld voor het verzamelen van bladeren afkomstig van bomen behorend tot het openbaar domein.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Kerstmarkt afgelast, maar Winterlicht blijft: “Verenigingen die op kerstmarkt stonden, mogen tent kinderschaatsbaan uitbaten”
  Herentals

  Kerstmarkt afgelast, maar Winter­licht blijft: “Verenigin­gen die op kerstmarkt stonden, mogen tent kinder­schaats­baan uitbaten”

  Het Herentalse stadsbestuur heeft beslist om de kerstmarkt van 11 en 12 december in het winkelcentrum niet te organiseren. “De huidige coronasituatie en richtlijnen laten een veilige organisatie helaas niet toe”, klinkt het. Andere geplande activiteiten van Winterlicht – de overkoepelende naam voor alle eindejaarsactiviteiten – gaan wel door, mits de nodige richtlijnen.