In Herentals verschijnen in de toekomst twee windmolens als het van Zuhal Demir (N-VA) afhangt.
Volledig scherm
In Herentals verschijnen in de toekomst twee windmolens als het van Zuhal Demir (N-VA) afhangt. © Geert De Rycke

Stadsbestuur gaat strijd aan tegen windmolens: “We zijn helemaal niet tegen groene energie, maar Plassendonk is hiervoor geen geschikte locatie”

HerentalsVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de bouw van twee windmolens in Herentals goedgekeurd. Windmolens 1 en 3 aan Plassendonk kregen hun vergunning, windmolen 2 werd geweigerd. De geplande windmolens aan Hoevereveld zullen er ook niet komen. Het stadsbestuur betreurt de beslissing  van de goedgekeurde molens en zal hiertegen juridische stappen ondernemen.

 1. Dorien verwerkt kledij van overleden dierbaren tot troostknuffels om kinderen te helpen bij rouwproces: “Ook voor mij werkt het enorm therapeutisch”
  PREMIUM
  olen

  Dorien verwerkt kledij van overleden dierbaren tot troostknuf­fels om kinderen te helpen bij rouwproces: “Ook voor mij werkt het enorm therapeu­tisch”

  De Olense Dorien Thiels, die als naaister in bijberoep werkt, is onlangs gestart met het vervaardigden van troostknuffels. Dat zijn knuffels die volledig uit kledingstukken van een overledene zijn gemaakt om kinderen te helpen bij het verwerkingsproces na het verlies van een dierbare persoon. “Het doet me wel iets om te werken met stof van overleden mensen.”
 2. Reggae Geel heeft zestal scenario’s klaarliggen voor festival in 2021: “Werken met vaccinatiepasjes en sneltesten om coronavrij festival te organiseren”
  PREMIUM
  Geel

  Reggae Geel heeft zestal scenario’s klaarlig­gen voor festival in 2021: “Werken met vaccinatie­pas­jes en sneltesten om coronavrij festival te organise­ren”

  Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) gaf onlangs aan dat er uiterlijk midden maart een beslissing zal vallen over de organisatie van de zomerfestivals. Voor Reggae Geel liggen er een zestal scenario’s op tafel. Een ‘normale’ versie van het festival is met die deadline nipt haalbaar, maar in het slechtste geval kan er ook afgeslankt worden naar een versie met zo’n 5.000 bezoekers. “De meest haalbare piste om een coronavrij festival te organiseren lijkt ons om te werken met een vaccinatiepas of met een sneltest voor diegenen die niet gevaccineerd zijn”, zegt organisator Kris Eelen.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"