Eind augustus kwamen de actiegroepen StroomAfwaarts en Samen Sterk aan het administratief centrum protesteren tegen de windmolens. Schepen Pascal Van Nueten (rechts) staat achter de bezwaren van de bewoners.
Volledig scherm
Eind augustus kwamen de actiegroepen StroomAfwaarts en Samen Sterk aan het administratief centrum protesteren tegen de windmolens. Schepen Pascal Van Nueten (rechts) staat achter de bezwaren van de bewoners. © Peter Vanderveken

Stad motiveert negatief advies voor windmolendossiers Plassendonk en Hoevereveld: “We staan achter de honderden bezwaarschriften van onze bewoners”

herentalsDe afgelopen maand heeft het Herentalse stadsbestuur in de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie twee keer al haar argumenten op tafel gelegd waarom ze een negatief advies verleent aan de bouw van windmolens op Plassendonk en Hoevereveld. “We staan achter de honderden bezwaarschriften van onze bewoners”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Pascal Van Nueten (N-VA).

 1. TWERK heeft nog stock van 40.000 chocolade Sinterklaas-figuurtjes: “Het zou jammer zijn ze te moeten versmelten tot paaseitjes”
  Herentals

  TWERK heeft nog stock van 40.000 chocolade Sinter­klaas-figuurtjes: “Het zou jammer zijn ze te moeten versmelten tot paaseitjes”

  Het zijn heel drukke tijden op TWERK, het maatwerkbedrijf voor mensen met autisme in Herentals. Nog maar anderhalve week en Sinterklaas komt langs. Traditiegetrouw doet de goedheilig man een beroep op de chocolatiers van TWERK om de beste Fairtrade figuurtjes te maken, te verpakken en te leveren. Maar dit jaar heeft het maatwerkbedrijf een overschot van 40.000 figuurtjes en organiseert het een stockverkoop.
 2. Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”
  Vorselaar

  Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”

  De 61-jarige Marleen Dillen uit Vorselaar zit al jaren alleen thuis tijdens de kerstperiode. Vrienden heeft ze - behalve haar hondje Angel - niet en de band met haar zussen is flinterdun. Na vijftien jaar alleen in de zetel zitten op kerstavond wil Marleen, uitgerekend in dit coronajaar, mensen om zich heen. “De kerstversiering heb ik tien jaar geleden al weggegeven, maar genoeg is genoeg. Ik wil niet langer eenzaam zijn.”
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Veilig naar school in donkere dagen: ‘Fluofeeën wachten de leerlingen op aan de schoolpoort’
  Herenthout

  Veilig naar school in donkere dagen: ‘Fluofeeën wachten de leerlingen op aan de school­poort’

  Tussen de herfst- en krokusvakantie doen de Kleuter- en Basisschool van De Luchtballon in Herenthout mee aan de wintercampagne van het Octopusplan. Flits! stimuleert kleuters en leerlingen om in de winter te voet of met de fiets naar school te komen, met extra aandacht voor zichtbaarheid en verantwoord verkeersgedrag. De campagne wil de verdubbeling van het autogebruik in de winter tegengaan.
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?