De Grote Markt zal gefaseerd parkeervrij worden.
Volledig scherm
De Grote Markt zal gefaseerd parkeervrij worden. © Peter Vanderveken

Stad Herentals investeert bijna 80 miljoen: nieuwe stadsfeestzaal, ondergrondse parking en onderzoek naar nieuw stadhuis

Het Herentalse stadsbestuur gaat de komende jaren 78,8 miljoen euro investeren. Dat gaat gepaard met allerlei grote projecten, waarbij vooral de site rond zaal ‘t Hof een metamorfose zal ondergaan. Daar komt een nieuwe stadsfeestzaal, een ondergrondse parking en er zal worden onderzocht of een nieuw stadhuis daar bouwen mogelijk is.

3 reacties

 • Bert Verlooy

  1 jaar geleden
  Het stadhuis is nu net het enige wat fatsoenlijk gelegen is in Herentals. Op wandelafstand van het handelscentrum (2min). Veel parkeergelegenheid en makkelijk bereikbaar. Nu wil men dit naar de grote markt verhuizen waar geen parkeergelegenheid is maar veel verkeersdrukte en waar de middenstand klaagt over een slechte bereikbaarheid. Bovendien is het huidige stadhuis nog modern genoeg en is het inrichten van een nieuwe locatie geldverspilling. Er staan al genoeg leegstaande panden in Herentals.
 • Karel Van Beeck

  1 jaar geleden
  Ga eens kijken naar De Mix in Herselt! Je hebt dan wel een groot stuk grond nodig. Toch knap wat ze daar verwezenlijkt hebben.
 • Jef Celen

  1 jaar geleden
  Nu moeten de laatst overgebleven handelszaken er ook nog eraan geloven.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen