Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat
Volledig scherm
Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat © Toon Verheijen/RV

Spreekuur en flyers leverden al meer dan 20 tips op voor moord op zorgjuf Mieke (59)

HerentalsBijna één jaar na de gruwelijke moord op juf Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk is de dader nog steeds spoorloos. In de hoop eindelijk een doorbraak te forceren, startten de speurders afgelopen week met een flyeractie en een spreekuur in de pastorie van Noorderwijk. Die acties leverden nu al meer dan 20 tips op, maar helaas nog geen doorbraak.

 1. Fanfare hoopt zich met Koperpunk richting VLAMO-award te blazen op Clamotte Rock: “Doel hebben is het belangrijkste, de award winnen de kroon op het werk”
  Herenthout

  Fanfare hoopt zich met Koperpunk richting VLA­MO-a­ward te blazen op Clamotte Rock: “Doel hebben is het belangrijk­ste, de award winnen de kroon op het werk”

  Enkele weken geleden kondigde de organisatie van Clamotte Rock aan dat de Koninklijke Fanfare Sint Pieter dit jaar een set zal verzorgen op de jubileumeditie van hun festival. Geen klassiek fanfareconcert, maar een nagelnieuwe, loeiharde set Koperpunk, samen met punkrocksensatie ‘The Priceduifkes’. Het is met dit concept dat de Herenthoutse fanfare genomineerd werd voor de VLAMO-award.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Eén zwaargewonde na ongeval waarbij chauffeur onder invloed van drugs voor grote ravage zorgt
  Herentals

  Eén zwaargewon­de na ongeval waarbij chauffeur onder invloed van drugs voor grote ravage zorgt

  Op de Ringlaan in Herentals gebeurde dinsdagochtend iets na negen uur een zwaar ongeval. Een bestuurder reed er over de witte volle lijn en knalde vervolgens frontaal op een tegenligger. Ook twee andere voertuigen deelden in de klappen. Uiteindelijk werden één persoon zwaar- en een tweede persoon lichtgewond afgevoerd. De automobilist die het ongeval veroorzaakte, legde een positieve drugtest af.
 1. Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhandels: “Deze man moet gestopt worden”
  Lille/Merksplas

  Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhan­dels: “Deze man moet gestopt worden”

  Drankenhandels Daems uit Lille en Prik & Tik Merksplas zijn beiden het slachtoffer geworden van dezelfde winkeldief. In beide handelszaken ging hij aan de haal met flessen whisky en/of champagne. Alles samen nam hij voor meer dan 2.000 euro mee. Beide zaakvoerders zijn honderd procent zeker dat het om dezelfde dader gaat. “Op de beelden van onze collega zagen we het direct: die man sloeg ook bij ons toe tijdens de feestdagen”, zucht Sam Peeters van Prik & Tik in Merksplas.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.