Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat
Volledig scherm
Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat © Toon Verheijen/RV

Speurders hopen op doorbraak in moord op juf Mieke (59): “Flyeractie én spreekuur moeten onderzoek vooruit helpen”

NoorderwijkBijna één jaar nadat juf Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk op brutale wijze om het leven werd gebracht met 101 messteken, kon haar moordenaar nog niet geïdentificeerd worden. Ook het motief voor de moord is nog altijd een raadsel. In de hoop eindelijk een doorbraak te forceren, starten de speurders nu een flyeractie én een spreekuur in de pastorie van Noorderwijk.

 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. HUIZENJACHT. Merksplas in de Noorderkempen: “De unieke architectenwoning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkansjes”
  PREMIUM
  Merksplas

  HUIZEN­JACHT. Merksplas in de Noorderkem­pen: “De unieke architec­ten­wo­ning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkans­jes”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij zoeken het voor jou uit. Deze week in de provincie Antwerpen: de landelijke Kempense gemeente Merksplas. “Boven de 300.000 euro heb je wel wat interessante mogelijkheden, ook in de buurt van de prachtige natuur van de Kolonie.”
 3. Wie vermoordde juf Mieke? Haar familie getuigt: “We zijn in een horrorfilm terecht gekomen”
  Play

  Wie vermoordde juf Mieke? Haar familie getuigt: “We zijn in een horrorfilm terecht gekomen”

  Bijna een jaar na de mysterieuze moord op juf Mieke Verlinden, lanceert het parket een nieuwe oproep naar getuigen. Met een flyeractie en spreekuur hopen ze extra tips binnen te krijgen. Vorig jaar deed de familie van juf Mieke zelf al eens oproep naar tips, in ons programma Faroek. Mieke werd op 10 november om het leven gebracht met maar liefst 101 messteken, in haar huis in Noorderwijk bij Herentals. Door wie en waarom blijft bijna een jaar na de feiten nog steeds een raadsel. De speurders hebben wel al een aantal elementen ontdekt die kunnen leiden naar de dader. Zo is er DNA van hem, en heeft hij een zoolafdruk achtergelaten die toebehoort aan één specifiek schoenenmerk.