Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat
Volledig scherm
Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat © Toon Verheijen/RV

Speurders hopen op doorbraak in moord op juf Mieke (59): “Flyeractie én spreekuur moeten onderzoek vooruit helpen”

NoorderwijkBijna één jaar nadat juf Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk op brutale wijze om het leven werd gebracht met 101 messteken, kon haar moordenaar nog niet geïdentificeerd worden. Ook het motief voor de moord is nog altijd een raadsel. In de hoop eindelijk een doorbraak te forceren, starten de speurders nu een flyeractie én een spreekuur in de pastorie van Noorderwijk.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Wie vermoordde juf Mieke? Haar familie getuigt: “We zijn in een horrorfilm terecht gekomen”
  Play

  Wie vermoordde juf Mieke? Haar familie getuigt: “We zijn in een horrorfilm terecht gekomen”

  Bijna een jaar na de mysterieuze moord op juf Mieke Verlinden, lanceert het parket een nieuwe oproep naar getuigen. Met een flyeractie en spreekuur hopen ze extra tips binnen te krijgen. Vorig jaar deed de familie van juf Mieke zelf al eens oproep naar tips, in ons programma Faroek. Mieke werd op 10 november om het leven gebracht met maar liefst 101 messteken, in haar huis in Noorderwijk bij Herentals. Door wie en waarom blijft bijna een jaar na de feiten nog steeds een raadsel. De speurders hebben wel al een aantal elementen ontdekt die kunnen leiden naar de dader. Zo is er DNA van hem, en heeft hij een zoolafdruk achtergelaten die toebehoort aan één specifiek schoenenmerk.
 1. Kempen kleurt roder en roder: Geel kent meeste besmettingen op twee weken gevolgd door Turnhout, Mol en Hoogstraten
  Kempen

  Kempen kleurt roder en roder: Geel kent meeste besmettin­gen op twee weken gevolgd door Turnhout, Mol en Hoogstra­ten

  De coronacijfers in de Kempen blijven stijgen. Geel kende de voorbije twee weken iets meer dan 1.200 besmettingen waarvan alleen donderdag al 140. Turnhout (921), Mol (895), Hoogstraten (721) en Kasterlee (716) vervolledigen de top 5. De stijging is wel het minst sterk in Turnhout (83 procent ten opzichte van de periode ervoor. Heel wat steden en gemeenten hebben nog voor het overlegcomité beslist om evenementen af te gelasten of af te slanken.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.