Themabeedl
Volledig scherm
Themabeedl © ThinkStock

Sociale woningen Zavelstraat en Ganzenplein zijn proefkonijn in grootse zonnepanelenproject van Vlaanderen

HerentalsDe woningen van het nieuwe sociale-huisvestingsproject aan de Zavelstraat en het Ganzenplein krijgen half augustus een zonnepaneleninstallatie. Samen met een aantal sociale woningen in Temse zijn ze daarmee de allereerste sociale woningen die zonne-energie zullen opwekken. “Het gaat om proefinstallaties voor het grootste zonnepanelenproject ooit in Vlaanderen”, zegt Bart Michiels, schepen van Sociale Huisvesting en Woonbeleid. 

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.