De Herentalse brandweerkazerne bevindt zich aan de Oud-Strijderslaan
Volledig scherm
De Herentalse brandweerkazerne bevindt zich aan de Oud-Strijderslaan © Vanderveken

PFAS-vervuiling vastgesteld bij brandweerkazerne

HerentalsIn Herentals werd bodemonderzoek gedaan naar PFAS-verontreiniging aan de brandweerkazerne. Uit de resultaten blijkt dat er een verhoogde PFAS-waarde aanwezig is, zowel in de bodem als het grondwater. Hierdoor zijn er voor de omwonenden een aantal maatregelen in het leven geroepen.

 1. Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
  Jobat

  Gedemoti­veerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen

  Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid.
 2. DE PERFECTE MOORD. “Rij maar met ons mee, de bompa komt niet”: Wendy (8) verdwijnt na chirofeestje en wordt vermoord teruggevonden
  PREMIUM

  DE PERFECTE MOORD. “Rij maar met ons mee, de bompa komt niet”: Wendy (8) verdwijnt na chirofeest­je en wordt vermoord teruggevon­den

  “Ergens in die kleine gemeente moet er iémand zijn die iéts weet. Dat kan niet anders.” Jan Willems hoopt na veertig jaar nog altijd op een doorbraak in de onopgeloste moord van zijn dochter Wendy (8). Het meisje verdween in april 1983 en werd drie weken later teruggevonden in het water bij een molen in Minderhout, de handen vastgebonden met gele wasdraad. Het onderzoek kreeg een paar bizarre wendingen en zelfs Dutroux kwam ter sprake, maar alle sporen liepen dood. Was het een wraakactie of een mislukte ontvoering?