Guy van Rompaey hoopt dat er snel groen licht komt voor zijn operatie die op het allerlaatste moment werd uitgesteld omdat er plots COVID19-patiënten toekwamen in UZ Leuven die nood hadden aan intensieve zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy van Rompaey hoopt dat er snel groen licht komt voor zijn operatie die op het allerlaatste moment werd uitgesteld omdat er plots COVID19-patiënten toekwamen in UZ Leuven die nood hadden aan intensieve zorgen. © RTV

Patiënt met hersentumor van operatietafel gehaald zodat coronapatiënten verzorging kunnen krijgen in UZ Leuven: “We staan elke dag voor zeer moeilijke keuzes”

Leuven/NoorderwijkIn UZ Leuven is een patiënt op het laatste moment van de operatietafel gehaald. De hersenoperatie van de 58-jarige Guy Van Rompaey werd afgeblazen omdat er te weinig plaats was op Intensieven Zorgen. “Die ochtend kwamen er coronapatiënten binnen in acute nood. Dit toont pijnlijk aan welke moeilijke keuzes onze artsen moeten maken als het aankomt op het evenwicht tussen Covid-19-zorg en reguliere zorg”, zegt professor Johan Van Loon.

249 reacties

 • Luc Van Cauwelaert

  6 maanden geleden
  Verplichte vaccinatie en stop met al dat geleuter. Politici hebben niet de moed om een beslissing te nemen. Privacy laat mij lachen. België vol hangen met camera’s die ons van ‘s morgens tot ‘s avonds volgen dat kan wel.
 • eric van grimberghen

  6 maanden geleden
  Wanneer gaat men nu eens de logica volledig doortrekken : niet-vaccinatie = risicoacceptatie = geen prioriteit voor verzorging én indien verzorging op eigen kosten uiteraard, niet op kosten van de gemeenschap (mutualiteit)
 • Yves Janssens

  6 maanden geleden
  Kan niet dat patiënten met Corona die zich niet willen laten vaccineren nog voorrang krijgen op andere dringende ingrepen bij andere patiënten. Ze hebben er zelf voor gekozen dus geen voorrang meer!!
 • werner vanhoutte

  6 maanden geleden
  Dit is weerzin wekkend . Dan zeker geen voorrang voor een besmette gevaccineerde die het ziekenhuis binnenkomt , want hij moet de gevolgen van zijn keuze dragen , net zoals een niet gevaccineerde zijn keuze maakte . Bewijs eerst dat gevaccineerden , die nu met hun Cst wapperen, niet besmet zijn. Alle CST dragers eerst testen voor ze het ziekenhuis in mogen . Dat is eerlijk tegenover mensen met zware nood aan hulp !
 • Betty Cools

  6 maanden geleden
  Hier vreesde ik voor, wie krijgt voorrang…ik vraag mij toch af als het een belangrijke persoon was, zou het dan wel kunnen? We betalen allemaal voor optimale zorg…onze toekomst zijn situaties van een 3de wereldland…