Guy van Rompaey mocht vorige week langsgaan in het ziekenhuis voor z'n operatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy van Rompaey mocht vorige week langsgaan in het ziekenhuis voor z'n operatie. © RTV

Patiënt met hersentumor die op laatste moment van operatietafel gehaald werd, ging vorige week onder het mes: “Geef de moed nooit op, de artsen doen hun uiterste best”

HerentalsGuy van Rompaey, de man uit de Herentalse deelgemeente Noorderwijk die eind oktober op het laatste moment van de operatietafel gehaald werd omdat zijn operatie niet kon doorgaan, is ondertussen onder het mes geweest en stelt het goed. De hersenoperatie van de 58-jarige man werd afgeblazen omdat er te weinig plaats was op Intensieven Zorgen in UZ Leuven. “De dokters in het ziekenhuis hebben prima werk geleverd. Zij kunnen aan de hele toestand met het uitstellen van operaties weinig tot niets doen”, vertelt de man.

  1. KEMPENSE  KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

    Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”