Cis Hemelaers (14) heeft verschillende aandoeningen. Autisme, een dwangstoornis, de motorische stoornis DCD, een zeer lage emotionele leeftijd en vermoedelijk ook Gilles de la Tourette.
Volledig scherm
Cis Hemelaers (14) heeft verschillende aandoeningen. Autisme, een dwangstoornis, de motorische stoornis DCD, een zeer lage emotionele leeftijd en vermoedelijk ook Gilles de la Tourette. © rv

Ouders zwaar autistische Cis (14) zoeken betere opvang: “Zoon wordt urenlang opgesloten in kamer, door gebrek aan begeleiders”

De ouders van Cis Hemelaers (14) uit Herentals zijn ten einde raad. De veertienjarige jongen is autistisch, heeft een dwangstoornis, de motorische stoornis DCD, een zeer lage emotionele leeftijd en vermoedelijk ook Gilles de la Tourette. Cis woont momenteel in een instituut waar één begeleider zes jongeren moet opvolgen. Te weinig, volgens zijn ouders. “Onze zoon zat op een bepaald moment zo lang in zijn kamer opgesloten dat hij op de grond plaste.”

12 reacties

 • Marnix Malone

  2 jaar geleden
  Goede zorg... Als we de mensen die er werken met peanuts blijven betalen, zal de aanpak er zeker niet menselijker op worden.
 • Elly Blockhuys

  2 jaar geleden
  Voor alle 'onwetenden' hier. Ik ken Ciske en ik ken ook het MPI in Oosterlo. Ontzettend veel respect voor de ouders van Cis én voor de mensen in Oosterlo. Aan de overheid: het worden hier stilaan Roemeense toestanden! Aan de criticasters over Cis en/of zijn ouders: fijn dat jullie nooit hebben/hoeven mee te maken wat het betekent om een kind te hebben met één of meerdere psychische aandoeningen. Aan de ouders van Cis: blijf strijden voor de je kind.
 • Angela Carero

  2 jaar geleden
  Paul Philippaerts, heb jij kinderen? Die zijn dan zeker super gezond, het is niet altijd evident, heb jij het volledige verhaal gelezen, soms als het kind problemen heeft is het ook niet meer verantwoord om ze thuis te laten, voor hun veiligheid en van je gezin, of dat door hun woede en verdriet en allerlei andere aspecten je zelf niet meer weet hoe het op te lossen en na jaren van psychologische begeleiding toch nog erger word en je als ouder nood gedwongen een opname moet voor zien.
 • Paul Philippaerts

  2 jaar geleden
  Raar dat kind is dus zo goed als nooit thuis. Is dat jullie kind dan niet. ah dat is ons kind het kind van de maatschappij. we moeten de wetten toch eens aanpassen zodanig dat iedereen duidelijk weet van wie een kind is en wie het moet oppassen verzorgen opvoeden liefhebben, koesteren. Nu begrijp ik pas dat de staat alle minderjarigen claimt die hier aankomen. De staat beschouwt die kinderen als niet van de ouders maar van de Belgische Staat. Daarom sturen ze het kind niet terug naar zijn ouder
 • swen van laere

  2 jaar geleden
  Wij zijn het nieuwe MPI gebouw aan het bouwen in geel , op het grote Astor project . Het gebouw word in april opgeleverd . Ik zou aandringen op een plaats op de wachtlijst hiervoor . Succes
 1. Imposante decors prijken op kasteeldomein De Merode voor musicalspektakel ‘1830': “De Muntschouwburg is het meesterwerk”
  westerlo

  Imposante decors prijken op kasteeldo­mein De Merode voor musical­spek­ta­kel ‘1830': “De Muntschouw­burg is het meester­werk”

  Op het kasteeldomein De Merode in Westerlo staat alles klaar om musicalspektakel ‘1830' uit de startblokken te laten schieten. De indrukwekkende decors zijn sinds enkele dagen nagenoeg helemaal opgebouwd en dat is minder evident dan het op het eerste gezicht lijkt. Decorbouwer Icarus uit Lier nam de opdracht nog geen maand geleden over na het faillissement bij een concullega. “We hebben wel een tandje moeten bijsteken, maar er is ook een goede planning aan voorafgegaan om de deadline te halen.” Nu is het enkel nog aftellen naar de première op vrijdag 6 augustus.