De hoogspanningslijn in de buurt zorgt voor een te groot gezondheidsrisico voor de toekomstige bewoners
Volledig scherm
De hoogspanningslijn in de buurt zorgt voor een te groot gezondheidsrisico voor de toekomstige bewoners © Jurgen Geyselings

Negatief advies voor bouw 38 nieuwe woningen in wijk Molekens: “Vlakbijgelegen hoogspanningslijn geeft verhoogde kans op kinderleukemie”

HerentalsDe omgevingsvergunning voor de bouw van 38 woningen aan de Acacialaan in Herentals kreeg van het stadsbestuur een negatief advies toegewezen. De vlakbijgelegen hoogspanningslijn houdt te veel gevaren in voor de gezondheid van de bewoners.

 1. Vooruit Herentals voert actie op zondagsmarkt: “Overheid moet ingrijpen op woningmarkt”
  PREMIUM
  Herentals

  Vooruit Herentals voert actie op zondags­markt: “Overheid moet ingrijpen op woning­markt”

  Leden van Vooruit Herentals namen zondag plaats op de zondagsmarkt van Herentals om de problemen op de woningmarkt aan te klagen. “Voor een gemiddelde woning moet je al meer dan 60.000 euro aan eigen inbreng ophoesten. Zonder hulp van thuis is dat een zeer moeilijke zaak”, klinkt het. De registatierechten op enige, eigen woning schrappen en notariskosten verlagen zijn volgens de partij voor de hand liggende oplossingen.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.