De container waarmee Natuurpunt de 20ste verjaardag viert
Volledig scherm
De container waarmee Natuurpunt de 20ste verjaardag viert © Natuurpunt

Natuurpunt plaatst ‘verjaardagscontainer’ aan De Roest

HerentalsAan De Roest in Herentals verschijnt komend weekend de container waarmee Natuurpunt het 20-jarig bestaan viert. Het hele weekend kan je er kennismaken met de werking van Natuurpunt.

 1. Zwerfvuilruimers vissen acht volle vuilzakken, auto-onderdelen en nog veel meer rommel uit Kleine Nete
  Kasterlee/Olen/Herentals

  Zwerfvuil­rui­mers vissen acht volle vuilzakken, au­to-onderdelen en nog veel meer rommel uit Kleine Nete

  Het voorbije weekend stond op vele plaatsen in het teken van de ‘World Cleanup Day’. Meer dan 20 miljoen mensen in 180 landen kwamen in actie om zwerfafval op te ruimen. Ook aan de Kleine Nete tussen Kasterlee en Herentals trok een aantal vrijwilligers op pad met vuilzak, grijper en kano. Pidpa/Hidrodoe en Ark Van Noë sloegen de handen in elkaar op de zwerfuilactie op poten te zetten.
 2. Waterskiër Kobe (16) maakt overstap naar Formule 2 na drie Belgische titels op rij: “Al twee jaar ongeslagen, maar hij moet zich nu meten met de grote jongens”
  tongerlo

  Waterskiër Kobe (16) maakt overstap naar Formule 2 na drie Belgische titels op rij: “Al twee jaar ongeslagen, maar hij moet zich nu meten met de grote jongens”

  Waterskiër Kobe Verbraecken (16) uit Tongerlo (Westerlo) is klaar voor een nieuwe stap hogerop. Zondag racete hij in Hasselt zijn laatste wedstrijd bij de junioren – op voorhand was hij al zeker van zijn Belgische titel – alvorens hij zich bij de Formule 2 zal voegen en de jeugdcategorieën dus definitief vaarwel zegt. Sinds zijn 5de plaats op het WK in september 2019 verloor Kobe Verbraecken geen énkele wedstrijd.