Babur Yoldash krijgt 30 jaar celstraf voor de moord op Eleanore De Strijcker. Hij werd gedurende het hele proces bijgestaan door een tolk.
Volledig scherm
PREMIUM
Babur Yoldash krijgt 30 jaar celstraf voor de moord op Eleanore De Strijcker. Hij werd gedurende het hele proces bijgestaan door een tolk. © Jasper van der Schoot

Moordenaar Eleanore De Strijcker trekt naar Hof van Cassatie, nabestaanden verbolgen: “Is dit dan zijn beginnend schuldbesef?”

HerentalsBabur Yoldash (25), de man die op 12 februari veroordeeld werd tot dertig jaar cel voor de moord op Eleanore De Strijcker (27), tekent cassatieberoep aan. Samen met zijn raadsman hoopt hij procedurefouten te kunnen aantonen waardoor het proces moet overgedaan worden. Voor de nabestaanden een enorm zware klap. “Eindelijk dachten we er een punt achter te zetten, maar dan dit. Een totaal gebrek aan respect, in plaats van je straf te aanvaarden voor wat je hebt gedaan.”

 1. Vader Wilfried eert vermoorde dochter Eleanore met doedelzakmuziek voor Antwerps justitiepaleis: “Dit is voor alle vrouwen die slachtoffer zijn geworden van geweld”
  PREMIUM
  Antwerpen/Herentals

  Vader Wilfried eert vermoorde dochter Eleanore met doedelzak­mu­ziek voor Antwerps justitiepa­leis: “Dit is voor alle vrouwen die slachtof­fer zijn geworden van geweld”

  Ter ere van zijn overleden dochter en als officieuze afronder van een zwaar assisenproces, speelde Wilfried De Strijcker, vader van de vermoorde Eleanore, vanmiddag een stukje doedelzak vlak voor de ingang van het Antwerps justitiepaleis. Een minuutje lang weergalmde de muziek van de Schotse Highlands onder de koepels van het gerechtsgebouw. Voor zijn dochter, maar ook, naar eigen zeggen, voor alle vrouwen en meisjes wereldwijd die slachtoffer zijn geworden van geweld.
 2. Wilfried De Strijcker, vader van vermoorde Eleanore (27): “Kinderen huilen en roepen na drie jaar nog om hun mama, dat gaat door merg en been”
  PREMIUM
  Herentals/Noorderwijk

  Wilfried De Strijcker, vader van vermoorde Eleanore (27): “Kinderen huilen en roepen na drie jaar nog om hun mama, dat gaat door merg en been”

  Het worden vanaf vrijdag zware dagen voor Wilfried De Strijcker en Annick Bauweraerts. Ze staan dan een week lang bijna oog in oog met de 25-jarige Babur Yoldash die drie jaar geleden (plus)dochter Eleanore vermoordde. Sinds de dag van de moord zorgen ze voor haar kindjes Hawa en Assia. “We horen de kinderen soms meer dan een uur lang huilen om hun mama. Dat gaat door merg en been”, zucht papa Wilfried. “Het zijn zij die ons overeind hebben gehouden. Onze vurigste wens is hen veilig laten opgroeien.”