De 27-jarige Herentalsenaar liet het leven nadat hij met zijn wagen tegen een boom terecht kwam op de Geelseweg in Herentals.
Volledig scherm
De 27-jarige Herentalsenaar liet het leven nadat hij met zijn wagen tegen een boom terecht kwam op de Geelseweg in Herentals. © Peter Vanderveken

Minder diefstallen, maar méér ongevallen in politiezone Neteland

Vorig jaar was voor politiezone Neteland een positief jaar wat betreft inbraken en diefstallen. Maar er was in 2018 ook een duidelijke stijging van verkeersongevallen. Twee hadden een dodelijke afloop.  Ook voor personen met een zware voet is het opletten geblazen, de politie stelde vorig jaar 9,6 procent meer verkeersinbreuken vast.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Provincie deelt 800 mezennestkasten uit ter bestrijding van processierups, waarvan 20 aan Geel: “Streven naar meest ecologische vorm van beheer”
  Geel

  Provincie deelt 800 mezennest­kas­ten uit ter bestrij­ding van processie­rups, waarvan 20 aan Geel: “Streven naar meest ecologi­sche vorm van beheer”

  In de strijd tegen de eikenprocessierups deelt de provincie Antwerpen 800 gratis mezennestkasten uit aan lokale besturen en provinciale diensten. De stad Geel ontvangt daarvan 20 nestkastjes. Vrijdag kwam gedeputeerde Jan De Haes (N-VA) ter plaatse naar natuurgebied Dekshoevevijver, waar hij met milieuschepen Bart Julliams (N-VA) het eerste nestkastje ophing.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills