Donderdagnamiddag passeerden heel wat militairen de revue op de Herentalse Grote Markt
Volledig scherm
Donderdagnamiddag passeerden heel wat militairen de revue op de Herentalse Grote Markt © Adrie de Kok

Militaire parade op Grote Markt voor bevelsoverdracht binnen 29ste Bataljon Logistiek

HerentalsDonderdag werd de Grote Markt van Herentals de hele dag afgesloten voor het verkeer. Reden was het feit dat er een bevelsoverdracht plaatsvond binnen het 29ste Bataljon Logistiek dat in Grobbendonk gevestigd is.

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. REPORTAGE. Werknemers van Centerbeton gingen samen op dieet en de kilo’s vlogen eraf: “Met 15 werknemers zijn we maar liefst 122 kilo afgevallen”
  PREMIUM
  Herentals

  REPORTAGE. Werknemers van Centerbe­ton gingen samen op dieet en de kilo’s vlogen eraf: “Met 15 werknemers zijn we maar liefst 122 kilo afgevallen”

  Het personeel van betoncentrale Centerbeton in Herentals ging begin dit jaar samen op dieet om hun overtollige kilo’s kwijt te raken. Zes maanden lang werden ze daarvoor professioneel begeleid door diëtiste Lotte Verwerft, die hen op de weegschaal zette en voedingsadvies gaf. Zijn ze die winterkilo’s daadwerkelijk kwijtgespeeld? “De ene is natuurlijk wat minder kwijt en de andere wat meer, maar we zijn allemaal heel tevreden dat we het gedaan hebben”, lacht eigenaar Jo Van Hoeck.