Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout. © Jef Van Nooten

Militair staat terecht voor geweld tegen minderjarige zoon: “Als ik celstraf krijg, verlies ik mijn job”

Een 49-jarige militair uit Herentals riskeert een gevangenisstraf voor geweld tegen zijn minderjarige zoon. Toen de jongen weigerde met zijn papa mee te gaan, sleurde de man hem wel erg hardhandig naar de auto. “Als ik een gevangenisstraf krijg, verlies ik mijn job”, reageert de militair.

 1. Horeca-ondernemer opent tweede kunstgalerij in hartje Geel: “Mensen zitten thuis en willen het in hun eigen cocon gezelliger maken”
  Geel

  Horeca-ondernemer opent tweede kunstgale­rij in hartje Geel: “Mensen zitten thuis en willen het in hun eigen cocon gezelliger maken”

  De tapkraan van zijn café De Sport staat kurkdroog, en het ziet er niet naar uit dat dat snel zal veranderen, maar gelukkig heeft Gareth Van der Velde (57) dezer dagen wel wat om naar uit te kijken. Woensdag opent zijn kunstgalerij Gallery Lola in Geel weer de deuren. Ondanks de onzekere tijden opent het gewezen gemeenteraadslid zelfs een gloednieuwe locatie in de Kameinestraat, nadat hij eerder al in volle crisis zijn eerste galerij in de Peperstraat had geopend.
 1. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt