Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Shutterstock

Man (31) met enkelband sluit vrouw op en dwingt haar tot prostitutie: “Hij maakte de afspraakjes, zij moest het geld aan hem geven”

Herentals/OlenEen 31-jarige man uit Morkhoven (Herentals) riskeert een gevangenisstraf van 40 maanden, omdat hij een jonge vrouw zou hebben opgesloten in zijn appartement, waar ze zich moest prostitueren. De man zat thuis een vroegere straf uit met een enkelband. “Hij probeerde er het beste van te maken door zijn dagen te vullen met drank, drugs en seks”, luidde zijn opmerkelijke uitleg.

  1. Mateo en vier vrienden willen geld inzamelen om monument te laten maken voor overleden wielrenner Lars Janssens (16): “Als we gaan trainen in de Ardennen, kunnen we hem even dag gaan zeggen”
    Merksplas/Herentals

    Mateo en vier vrienden willen geld inzamelen om monument te laten maken voor overleden wielrenner Lars Janssens (16): “Als we gaan trainen in de Ardennen, kunnen we hem even dag gaan zeggen”

    Vijf leerlingen van De Vesten in Herentals zijn gestart met een wafelverkoop. Eerder plaatsten ze ook al inzamelpotten in cafés en winkels. Ze doen dat niet zomaar, want ze willen met het ingezamelde geld en eventuele extra steun van Lions Club Herentals een monument laten plaatsen in Malmédy op de plaats waar vorig jaar Lars Janssens (16) uit Merksplas werd aangereden en later stierf. “Ik heb zo’n mooie herinneringen aan Lars en ben blij dat mijn medeleerlingen ermee willen voor gaan.”