Seppe Stroobants, Jef Brabants, Wietse Bosmans en Soloman Mawu-Mawu luisteren naar de uitleg van lerares Marijke
Volledig scherm
Seppe Stroobants, Jef Brabants, Wietse Bosmans en Soloman Mawu-Mawu luisteren naar de uitleg van lerares Marijke © Jurgen Geyselings

Les wiskunde met een biertje erbij: lerares Marijke geeft uit protest les op terras

HerentalsOnder de noemer ‘Klas op het terras’ werd maandagnamiddag actie gevoerd om ook het volwassenenonderwijs weer op een normale manier te hervatten. Samen met vier leerlingen nam een hogeschoollerares plaats op een Herentals’ terras voor een les wiskunde.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Moordenares smeekt om tweede kans: “Veroordeling uitgezeten, maar maatschappij blijft haar straffen”
  PREMIUM
  Turnhout

  Moordena­res smeekt om tweede kans: “Veroorde­ling uitgezeten, maar maatschap­pij blijft haar straffen”

  De echtgenoot van Carolien V.L. weerlegt de kritiek dat zijn vrouw een zielloos monster zou zijn. Hij benadrukt dat ze net als iedereen werkt en voor haar gezin zorgt. “Carolien doet alles om een normaal leven te leiden. Maar ze krijgt gewoon geen kans van de maatschappij. Dat moet stoppen”, reageert Gunther V.O. In juni 2007 bracht Carolien V.L. haar liefdesrivale Priscilla Vervecken om het leven. Nog voor het assisenproces trouwde ze met het lief van haar slachtoffer.