De wielertoeristen moesten flink in de remmen om de wagen te ontwijken.
Volledig scherm
De wielertoeristen moesten flink in de remmen om de wagen te ontwijken. © rv

KIJK. Wielertoeristen filmen hoe furieuze automobilist het op hen gemunt heeft: “Die kerel ramde zelfs één van onze fietsers de haag in”

HerentalsIn Herentals is dit weekend een zwaar geval van verkeersagressie gebeurd. Op de beelden is te zien hoe een automobilist niet stopt voor een groepje wielertoeristen en hen vervolgens enkele keren van de weg probeert te rijden.

 1. Pilootproject waarbij ex-verslaafden patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhuizen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”
  geel/mol/herentals/turnhout

  Pilootpro­ject waarbij ex-verslaaf­den patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhui­zen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”

  De directeurs van de vier Kempense ziekenhuizen hebben vrijdag een overeenkomst ondertekend om hun samenwerking met de Verslavingskoepel Kempen rond de innovatieve aanpak van verslavingen te verlengen. Sinds enkele jaren worden verslaafden die in hun ziekenhuizen belanden bijgestaan door mensen die zelf ooit een verslaving hebben doorgemaakt. Die aanpak is een succes.
 1. INTERVIEW. Tom Daelemans, de nieuwe korpschef van politie Zuiderkempen: “Door mijn werk als journalist ben ik bij de politie begonnen”
  PREMIUM
  Westerlo/Herselt/Hulshout

  INTERVIEW. Tom Daelemans, de nieuwe korpschef van politie Zuiderkem­pen: “Door mijn werk als journalist ben ik bij de politie begonnen”

  Bij de politie Zuiderkempen zwaait sinds kort Tom Daelemans (43) de plak als korpschef. Na een zestienjarige carrière bij de politie Antwerpen, waar hij verschillende topfuncties bekleedde, kiest hij bewust voor politiewerk in een landelijke context. “Wanneer ik met pensioen ga, dan kan ik zeggen dat ik het allemaal heb gedaan. Hier moet je polyvalenter zijn.” Een kennismakingsgesprek over onder meer de drugsproblematiek, KVC Westerlo en zijn eerste job als journalist bij deze krant.