ANP
Volledig scherm
© ANP

Kerstmarkt afgelast, maar Winterlicht blijft: “Verenigingen die op kerstmarkt stonden, mogen tent kinderschaatsbaan uitbaten”

HerentalsHet Herentalse stadsbestuur heeft beslist om de kerstmarkt van 11 en 12 december in het winkelcentrum niet te organiseren. “De huidige coronasituatie en richtlijnen laten een veilige organisatie helaas niet toe”, klinkt het. Andere geplande activiteiten van Winterlicht – de overkoepelende naam voor alle eindejaarsactiviteiten – gaan wel door, mits de nodige richtlijnen.

 1. Vier jaar cel voor vrouw die liefde van haar leven letterlijk uit de weg wilde ruimen: “Ze heeft haar auto als wapen gebruikt”
  PREMIUM
  LEUVEN/WESTERLO

  Vier jaar cel voor vrouw die liefde van haar leven letterlijk uit de weg wilde ruimen: “Ze heeft haar auto als wapen gebruikt”

  Dat ze haar auto niet onder controle had en haar ex totaal niets wilde aandoen, die versie heeft de rechtbank niet gevolgd in het geval van Halima S. De 25-jarige vrouw uit Westerlo schepte twee jaar geleden ’s nachts in Kessel-Lo de liefde van haar leven op de motorkap van haar auto na liefdesperikelen. Die poging doodslag kost haar nu vier jaar cel.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 3. Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhandels: “Deze man moet gestopt worden”
  Lille/Merksplas

  Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhan­dels: “Deze man moet gestopt worden”

  Drankenhandels Daems uit Lille en Prik & Tik Merksplas zijn beiden het slachtoffer geworden van dezelfde winkeldief. In beide handelszaken ging hij aan de haal met flessen whisky en/of champagne. Alles samen nam hij voor meer dan 2.000 euro mee. Beide zaakvoerders zijn honderd procent zeker dat het om dezelfde dader gaat. “Op de beelden van onze collega zagen we het direct: die man sloeg ook bij ons toe tijdens de feestdagen”, zucht Sam Peeters van Prik & Tik in Merksplas.