ANP
Volledig scherm
© ANP

Kerstmarkt afgelast, maar Winterlicht blijft: “Verenigingen die op kerstmarkt stonden, mogen tent kinderschaatsbaan uitbaten”

HerentalsHet Herentalse stadsbestuur heeft beslist om de kerstmarkt van 11 en 12 december in het winkelcentrum niet te organiseren. “De huidige coronasituatie en richtlijnen laten een veilige organisatie helaas niet toe”, klinkt het. Andere geplande activiteiten van Winterlicht – de overkoepelende naam voor alle eindejaarsactiviteiten – gaan wel door, mits de nodige richtlijnen.

  1. Pilootproject waarbij ex-verslaafden patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhuizen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”
    geel/mol/herentals/turnhout

    Pilootpro­ject waarbij ex-verslaaf­den patiënten met een verslaving helpen krijgt vervolg in Kempense ziekenhui­zen: “Hier ben ik echt als mens geholpen”

    De directeurs van de vier Kempense ziekenhuizen hebben vrijdag een overeenkomst ondertekend om hun samenwerking met de Verslavingskoepel Kempen rond de innovatieve aanpak van verslavingen te verlengen. Sinds enkele jaren worden verslaafden die in hun ziekenhuizen belanden bijgestaan door mensen die zelf ooit een verslaving hebben doorgemaakt. Die aanpak is een succes.