Leden van Nortrevic bakken al sinds 2011 jaarlijks pannenkoeken met Maria Lichtmis. (stockfoto)
Volledig scherm
Leden van Nortrevic bakken al sinds 2011 jaarlijks pannenkoeken met Maria Lichtmis. (stockfoto) © Maria De La Cruz

Kempense verenigingen maken hun pannetje warm voor Maria Lichtmis

Herentals/Mol/Turnhout/VorselaarHet oude gebruik om met Maria Lichtmis pannenkoeken te bakken is in de Kempen al jaren niet meer zo heel gekend. Daar willen vier Kempense verenigingen iets aan doen. In Herentals, Mol, Turnhout en Vorselaar kan je in de week van 31 januari tot 6 februari deelnemen aan allerlei activiteiten die de traditie weer op de kaart moeten zetten.

 1. Kamp C opent eerste volledig circulair gebouwde kantoorgebouw van Vlaanderen: “Componenten zijn eenvoudig te recupereren en behouden zo waarde op lange termijn”
  westerlo

  Kamp C opent eerste volledig circulair gebouwde kantoorge­bouw van Vlaanderen: “Componen­ten zijn eenvoudig te recupere­ren en behouden zo waarde op lange termijn”

  Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw in Oosterwijk (Westerlo), en een eerder geselecteerd consortium van zeven bedrijven hebben het eerste volledig circulair kantoorgebouw in Vlaanderen gebouwd. ‘t Centrum, zoals het gebouw op de site van Kamp C heet, bestaat uit herbruikbare materialen en kan volledig gedemonteerd en elders heropgebouwd worden.
 2. Family Justice Center opent deuren in Geel: “Gezamenlijke aanpak van intrafamiliaal geweld over organisaties heen”
  Geel

  Family Justice Center opent deuren in Geel: “Gezamen­lij­ke aanpak van intrafami­li­aal geweld over organisa­ties heen”

  In Geel, op de locatie van Welzijnszorg Kempen aan de Antwerpseweg, is een Family Justice Center (FJC) voor de Kempense regio donderdag officieel geopend. In zo’n centrum werken hulpverlening, politie en justitie samen onder één dak om de problematiek van intrafamiliaal geweld gecoördineerd aan te pakken. De verschillende partners willen daarmee het verdoken fenomeen sneller en efficiënter behandelen, want onderzoek wijst uit dat slachtoffers van zulk geweld pas na 35 feiten hulp zoeken.