Jo Helsen trekt dit jaar voor de 12de keer richting de Tour met een karavaan van oude VW busjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Jo Helsen trekt dit jaar voor de 12de keer richting de Tour met een karavaan van oude VW busjes. © RV

Jo Helsen toert al voor twaalfde keer langs de Tour de France met retrokaravaan: “Met VW-busjes het parcours volgen, da’s mijn leven!”

HerentalsDe Tour de France op de voet volgen met een sliert oude Volkswagen-busjes die iedere dag neerstrijken in één of andere weide langs het parcours. Dat is wat Jo Helsen al voor de twaalfde keer doet, nu hij met Les Amis de Tour de France weer drie onvergetelijke weken tegemoet gaat. “Vandaag hoop ik dat Wout van Aert ons niet ziet, dan doet hij nog mee voor de prijzen aan de meet”, klinkt het.

 1. Sociale woningen Zavelstraat en Ganzenplein zijn proefkonijn in grootse zonnepanelenproject van Vlaanderen
  Herentals

  Sociale woningen Zavel­straat en Ganzen­plein zijn proefko­nijn in grootse zonnepane­len­pro­ject van Vlaanderen

  De woningen van het nieuwe sociale-huisvestingsproject aan de Zavelstraat en het Ganzenplein krijgen half augustus een zonnepaneleninstallatie. Samen met een aantal sociale woningen in Temse zijn ze daarmee de allereerste sociale woningen die zonne-energie zullen opwekken. “Het gaat om proefinstallaties voor het grootste zonnepanelenproject ooit in Vlaanderen”, zegt Bart Michiels, schepen van Sociale Huisvesting en Woonbeleid.
 2. Weekendtips voor de Kempen: van kermis en festival tot een waterskishow
  PREMIUM
  Kempen

  Weekend­tips voor de Kempen: van kermis en festival tot een waterskis­how

  De temperaturen zullen ook dit weekend aan de hoge kant blijven, maar bij de pakken blijven zitten heeft ook geen zin. En in de Kempen valt er altijd nog wel iets te beleven om naartoe te gaan. In Turnhout opent de grote augustustusfoor, op het recreatiedomein de Mosten in Meer kan je voor één keer een nacht overnachten, Fiësta Europa brengt ons in vakantiesfeer en in Minderhout kan je vrijdag en zaterdag nog terecht voor de zwoele ritmes van de Antilliaanse Feesten. Of wat dacht u van een spetterende show van een waterskivereniging?
 3. Wandelen met Stabbel, een kermis, de Worstenfeesten en muziek: vijf weekendtips voor de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Wandelen met Stabbel, een kermis, de Worsten­fees­ten en muziek: vijf weekend­tips voor de Kempen

  Het einde van de zomer nadert dus het is nog even de tijd om er tijdens een weekenddag op uit te trekken voor wie niet op vakantie is. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips voor het weekend van 20 en 21 augustus in de Kempen. Een festival in Tielen, de laatste dagen van de kermis, de Worstenfeesten in Vlimmeren, leuke wandelingen in de Zuiderkempen of een broccantemarkt in Herentals. Voor elk wat wils!
 1. TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”
  PREMIUM
  Ravels

  TERRASTIP. Papaoutai in Ravels: “Je proeft meteen dat het ijs hier met veel liefde gedraaid is”

  Aan het kanaal in Ravels kom je sinds 2019 een bijzondere terrasje tegen: Papaoutai – inderdaad, zoals de hit van Stromae. Het doel van deze gezellige plek volgens de uitbaters? Vakantiegevoel creëren aan het water en alle bezoekers laten wegdromen met een verfrissend drankje, een lokaal biertje of een verse cocktail in de hand. Dat wilden mijn jeugdvriendin en ikzelf graag uittesten.