Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Inbreker laat bloedspoor achter in computerwinkel: parket eist 3 jaar cel

Een 26-jarige man uit Brussel riskeert een gevangenisstraf van 3 jaar voor inbraken bij computerwinkel Tones.be in Herentals. Hij werd opgespoord via DNA in een bloedspoor dat hij had achtergelaten.

 1. Test- en triagecentrum aan Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit naar 400 tests per dag
  PREMIUM
  Geel

  Test- en triagecen­trum aan Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit naar 400 tests per dag

  Het test- en triagecentrum aan het ziekenhuis in Geel heeft sinds deze week haar testcapaciteit verdubbeld naar 400 tests per dag. De coronatesten worden voortaan afgenomen in heringerichte klascontainers die het stadsbestuur ter beschikking stelt, terwijl dat eerder in een tent gebeurde. “Uniek in de Kempen is dat alle nodige diensten voor coronapatiënten in een straal van 100 meter gelegen zijn”, zegt ziekenhuisdirecteur Jan Flament.
 2. Zware tegenslag voor caféuitbaters: “Maandenlang geïnvesteerd in De Valk... om na 4 dagen al te moeten sluiten”
  PREMIUM
  Kasterlee

  Zware tegenslag voor caféuitba­ters: “Maanden­lang geïnves­teerd in De Valk... om na 4 dagen al te moeten sluiten”

  Caféuitbaters Danny Cain en Nadja Maes zitten in zak en as. Nadat ze eerder dit jaar hun taverne Rielenhoef moesten sluiten, hadden ze hun oog laten vallen op het leegstaande café De Valk in het centrum van Kasterlee. Maandenlang hebben ze het pand opgeknapt. Donderdag konden ze eindelijk de eerste pinten tappen in hun nieuwe café. “En nu moeten we na enkele dagen alweer verplicht sluiten. Onvoorstelbaar”, sakkert Danny.