De zussen Emilie en Christel Eeman bouwen aan hun eigen weeshuis in Congo
Volledig scherm
De zussen Emilie en Christel Eeman bouwen aan hun eigen weeshuis in Congo © RV

Herentalse zussen van Congolese afkomst stichten eigen weeshuis: “Maison Maurice in Kisangani is een droom die uitkomt”

Herentals/OlenZussen Christel (32) en Emilie Eeman (33) uit Herentals willen een eigen weeshuis oprichten in Congo, het land van hun moeder. Sinds kort zamelen ze volop centen in voor de bouw van ‘Maison Maurice’ in de stad Kisangani.

 1. Carnavalisten Peer Stoet teleurgesteld over campagne NMBS: “Als kleine garnaal worden we wel eens vaker over het hoofd gezien”
  Herenthout

  Carnavalis­ten Peer Stoet teleurge­steld over campagne NMBS: “Als kleine garnaal worden we wel eens vaker over het hoofd gezien”

  De commerciële boodschap waarmee de NMBS de reizigers uitnodigt om ‘overal in België carnaval te vieren’. is bij Carnavalsvereniging Peer Stoet in Herenthout in het verkeerde keelgat geschoten. “Ze hebben onze stoet, al sinds 1978 officieel uitgeroepen tot oudste vastenavondstoet van het land, schromelijk over het hoofd gezien”, klinkt het bij H.K. Peer Stoet vzw.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.