De Herentalse boeren protesteren tegen de komst van de ondergrondse pijpleidingen.
Volledig scherm
De Herentalse boeren protesteren tegen de komst van de ondergrondse pijpleidingen. © Jurgen Geyselings

Herentalse boeren protesteren tegen komst van ondergrondse pijpleiding: “Samen met onze gronden neemt men ook onze toekomst hier af!”

Herentals/NoorderwijkDe ondergrondse pijpleiding die in de toekomst het Ruhrgebied in Duitsland met de Antwerpse haven moet verbinden, krijgt met de dag meer tegenkanting. Deze keer zijn het de Herentalse boeren die hun ongenoegen erover laten blijken. Verschillende landbouwbedrijven in de wijken Rossem en Plassendonk-Hezewijk dreigen slachtoffer te worden. 

  1. Hooibeekhoeve viert 50-jarig bestaan met jubileumwandeling en investering van 2,5 miljoen euro
    Geel

    Hooibeek­hoe­ve viert 50-jarig bestaan met jubileum­wan­de­ling en investe­ring van 2,5 miljoen euro

    De Hooibeekhoeve, het provinciaal onderzoekscentrum voor voedergewassen en melkvee in Geel-Ten Aard, bestaat 50 jaar. Op dezelfde locatie vindt ook het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) al 25 jaar onderdak. Hun dubbele verjaardag zetten ze in de verf met een wandeling langs een aantal proefvelden, waarbij deelnemers onderweg leren hoe het er op een modern melkveebedrijf aan toe gaat. Bij de voorstelling van de wandeling kondigde het provinciebestuur meteen ook een investering van 2,5 miljoen euro in de Hooibeekhoeve aan.