De vele initiatiefnemers willen van Zomerspoor een uniek festival in Herentals maken
Volledig scherm
De vele initiatiefnemers willen van Zomerspoor een uniek festival in Herentals maken © Jurgen Geyselings

Herentals loopt warm voor augustusmaand boordevol activiteiten: “Zomerspoor laat je unieke reis door de stad beleven”

HerentalsWoensdagavond liep de Kapel aan de Wolstraat in Herentals helemaal vol voor de aftrap van het gloednieuwe stadsfestival ‘Zomerspoor’ in augustus. De initiatiefnemers van allerhande evenementen van Zomerspoor kwamen hun project voorstellen. Op donderdag 1 juni is het volledige programma klaar en wordt het bekendgemaakt in de kerk van Morkhoven. “Ga op reis in je eigen streek, verdwaal en herontdek bijzondere pareltjes. Pik unieke concerten, films en theater mee. Beweeg en laat je bewegen”, klinkt het bij de initiatiefneemsters.

  1. MIJN STAD. Toerisme-voorzitter Nik Tuytelaers (59) over zijn Turnhout: “Het is misschien luguber. Maar ik kom tot rust op de begraafplaatsen”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Toerisme-voorzitter Nik Tuytelaers (59) over zijn Turnhout: “Het is misschien luguber. Maar ik kom tot rust op de begraaf­plaat­sen”

    Welkom Sinterklaas, de Gheyntjesworp, de Kerstwensboom op de Grote Markt... en sinds vorig jaar ook de Jokerfeesten. Samen met een groep vrijwilligers organiseert Nik Tuytelaers (59) tal van activiteiten in Turnhout. Hij is dan ook al zestien jaar voorzitter van Toerisme Turnhout vzw. Op professioneel vlak runt Nik een wijnhandel waarmee hij verscheidene Turnhoutse horecazaken van wijn en bubbels voorziet. Aan ons stelt hij zijn stad voor. “Soms denk ik: dju, met deze straat hebben we een kans gemist.”
    Herentals