In Herentals kunnen de komende maanden tal van terrassen verschijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Herentals kunnen de komende maanden tal van terrassen verschijnen. © RV

Herentals bereidt heropstart horeca voor: “Eén grote muziekzomerbar, en grotere terrassen worden toegestaan”

HerentalsDe handelaars in Herentals bereiden samen met het stadsbestuur de heropstart van de handel en de horeca voor. “Achter de schermen wordt er volop gewerkt om alles klaar te zetten om de klanten opnieuw te ontvangen, zodra de coronamaatregelen dit toestaan”, klinkt het bij schepen van Middenstand, Markten, Foren en Feesten Yoleen Van Camp (N-VA).

 1. Cafébaas verdedigt zich nadat politie vrijdagavond klanten in Palmenhof aantreft:“Ik ben geen heilige, maar de mensen zaten zeker niet binnen in het café”
  PREMIUM
  Grobbendonk/Bouwel

  Cafébaas verdedigt zich nadat politie vrijdag­avond klanten in Palmenhof aantreft:“Ik ben geen heilige, maar de mensen zaten zeker niet binnen in het café”

  De uitbater van Café Palmenhof in Bouwel verdedigt zich nadat vrijdagavond de politie langskwam en er inbreuken tegen de coronaregels vastgesteld werden. Alle aanwezigen, tien inclusief uitbater Bart Van Looy, kregen een proces verbaal opgesteld tegen zich. “We zaten hier achteraan in de veranda, de mensen waren aan het wachten op hun bestelling bij de takeaway vooraan het café. Dat we te dicht bij elkaar stonden, dat kan ik niet ontkennen”, vertelt hij.
 1. Kempense burgemeesters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense burgemees­ters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”

  De gouverneur van de provincie Luik en enkele burgemeesters daar winden er geen doekjes op: ze zullen vanaf 1 mei toelaten dat horecazaken hun terras openen. De rebellie krijgt in de Kempen voorlopig niet meteen navolging, al is burgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wel duidelijk. “Een goed georganiseerde horeca is nog altijd een beter plan om de pandemie te bestrijden dan mensen ongecontroleerd naar de parken te laten gaan. Dus alsjeblieft: laat ze heropenen op 1 mei.”
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"