Gust Bertels in de wijngaard van Het Eikenvat.
Volledig scherm
PREMIUM
Gust Bertels in de wijngaard van Het Eikenvat. © Peter Vanderveken

Gust Bertels (Het Eikenvat) maakt al 40 jaar wijn: “Ik ben één van de goedkoopste wijnboeren van België”

Je kan in heel België wijn maken, behalve in de Kempen. Dat liet een bekende Limburgse wijnbouwer zich enkele jaren geleden ontvallen. Fake news, want verscheidene Kempense wijnboeren bewijzen het tegendeel. Vijf dagen lang stellen we zo’n Kempens wijndomein aan u voor. Vandaag trekken we naar Het Eikenvat in Noorderwijk (Herentals). “Ik heb 17 verschillende druivensoorten. Waarom? Ik experimenteer graag.” Ontdek hier nog andere wijnmakers in Vlaanderen.

 1. Tot eind februari werken aan ‘probleemoverweg’: “Wissel 100 meter opschuiven en de overweg zal per jaar vier keer minder dicht moeten”
  Herentals

  Tot eind februari werken aan ‘probleem­over­weg’: “Wissel 100 meter opschuiven en de overweg zal per jaar vier keer minder dicht moeten”

  Tot eind februari vernieuwt infrastructuurbeheerder Infrabel de overweg van de Belgiëlaan in Herentals. Deze overweg moest in het verleden gemiddeld om de drie maanden dicht voor onderhoud, vier keer meer dan normaal. Specialisten van de infrastructuurbeheerder pakken de problemen nu structureel aan waardoor de overweg veiliger, geluidsarmer en comfortabeler wordt. In totaal gaat het om een investering van ruim 1 miljoen.
 2. Je camper parkeren en dan lekker dineren: De Wingerd serveert coronaveilig viergangenmenu in mobilhomes
  PREMIUM
  Vorselaar

  Je camper parkeren en dan lekker dineren: De Wingerd serveert coronavei­lig viergangen­me­nu in mobilhomes

  Lockdown 2.0 hakt er bij alle horecazaken erg diep in, maar Jolien en Pieter van restaurant De Wingerd in Vorselaar geven de sluiting toch een positieve wending. Op zaterdagavond 16 januari verwelkomden zij hun gasten voor een bijzondere, maar coronaveilige restaurantbeleving. De gasten schoven namelijk niet de voetjes onder tafel in het restaurant, maar in hun eigen camper en kregen een viergangenmenu op gastronomisch niveau voorgeschoteld.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama