De eerste GP Yvonne Renders viel letterlijk in het water, maar volgend jaar gaat de koers zeker door.
Volledig scherm
De eerste GP Yvonne Renders viel letterlijk in het water, maar volgend jaar gaat de koers zeker door. © Peter Verstraeten

GP Yvonne Renders viel letterlijk in het water, maar organisatie recht de rug: “We zijn er terug op moederdag 2023"

NoorderwijkDe organisatie van de eerste Grote Prijs Yvonne Renders in Noorderwijk heeft de eerste teleurstelling verwerkt. Een ware zondvloed gooide maandag serieus roet in het eten en de wedstrijd werd volledig afgelast. “Het deed even pijn, maar we hebben onze VIP en dergelijke nog terug open gedaan en volgend jaar gaan we écht voor de eerste knaleditie”, zegt Nathalie Bertels van café Welkom.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Herentalse Femke Verschueren (22) krijgt musicalhoofdrol in Antwerpse Zuiderpershuis : “Ik sprong een gat in de lucht!”
  PREMIUM
  Herentals

  Herentalse Femke Verschue­ren (22) krijgt musical­hoofd­rol in Antwerpse Zuiderpers­huis : “Ik sprong een gat in de lucht!”

  De 22-jarige Femke Verschueren uit Herentals maakt eind oktober van dit jaar haar musicaldebuut als kampleidster ‘Jax’ in de gloednieuwe musical Kamp Delta. De Herentalse, gekend als vertegenwoordigster van ons land bij Junior Eurosong in 2011 maar ook van haar rol bij de vtm reeks Lisa, kaapte meteen de hoofdrol weg voor de musical die te zien zal zijn in het Zuiderpershuis te Antwerpen. “Toen ik geboren werd, waren mijn twee oudere zussen, Ymke en Anke, al verliefd op muziek. Zij hebben die liefde ongetwijfeld aan mij doorgegeven”, klinkt het.