Schepen Bart Michiels op één van de vele gevelbankjes in Herentals en zijn deelgemeenten
Volledig scherm
Schepen Bart Michiels op één van de vele gevelbankjes in Herentals en zijn deelgemeenten © rv

Gevelbankjes bekroont met Matexi-Award: “Laagdrempelige ontmoetingsplek voor alle inwoners van de stad”

HerentalsMatexi bekroont mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun buurt. Zowel lokale overheden als particulieren konden een project indienen dat de verbondenheid tussen buren versterkt én de leefbaarheid van buurten vergroot. Bank-Contact Herentals won de juryprijs voor ‘meest verbindende buurtinitiatief’.

 1. Thomas More krijgt Europees budget van 1 miljoen euro voor onderzoek naar hart- en vaatziekten

  Thomas More krijgt Europees budget van 1 miljoen euro voor onderzoek naar hart- en vaatziek­ten

  Het expertisecentrum Mobilab & Care van de Thomas More-hogeschool in Geel heeft samen met de Universiteit Maastricht vanuit Europa groen licht gekregen voor het ‘ICARE4CVD’-project, dat chronische hart- en vaataandoeningen vroegtijdig wil diagnosticeren en betere zorgpaden wil ontwikkelen via artificiële intelligentie. Er wordt daarvoor een budget van elf miljoen euro vrijgemaakt, waarvan zo’n één miljoen euro naar Thomas More gaat.
  Geel
 2. ANTWERPGEKTE IN DE KEMPEN: Leden ASC Kempen over hun clubliefde: “Antwerpfans zijn fanatiek. Dat ruwe kantje maakt het des te mooier”
  PREMIUM

  ANTWERPGEK­TE IN DE KEMPEN: Leden ASC Kempen over hun clubliefde: “Antwerp­fans zijn fanatiek. Dat ruwe kantje maakt het des te mooier”

  “Het is van moeten zondag voor Den Antwerp, volgende week is het te laat!”, klinkt het aan tafel in Café Den Thijs aan de Kerkstraat in Herentals bij enkele leden van ASC Kempen. De afkorting staat voor Antwerp Supporter Club Kempen. Achternamen van de aanwezigen in de krant? Nee, dat hoeft niet voor deze fans. “Onze voornaam, da’s al meer dan genoeg”, lachen ze. Samen kijken ze enorm uit naar de titelmatch, vertellen hieronder over hun liefde voor de Great Old en dromen van die rode kers op de witte taart: De titel!
  Herentals